bil

I helgen när Citroëns handlare slår upp portarna till bilhallen är det den moderna kombin C4 Picasso och Grand C4 Picasso som står i centrum. C4 Picasso är redan en referens inom sitt segment men går nu ännu längre med förbättring av säkerhet, interiör, utrustning och prestanda. Bilen illustrerar dessutom på ett tydligt sätt tankarna bakom Citroëns nya komfortprogram ”Citroën Advanced Comfort”, för ett välbefinnande hos alla åkande. Instegspriset för faceliftade C4 Picasso är 199 900 kr och instegspriset för faceliftade Grand C4 Picasso är 214 900 kr. 

1. Körkomfort

Bilen är byggd på PSA:s plattform EMP2 som garanterar bästa körkomfort. De numera vertikalt placerade stötdämparna och de höga infästningspunkterna för bakre hjulupphängningen medverkar till att effektivt filtrera bort vägens ojämnheter.

2. Interiörkomfort

Alla bilens säten är flexibla vilket gör interiören anpassningsbar efter individuella behov. De många förvaringsplatserna runt om i bilen är väl genomtänka och lätta att använda. Med det lättillgängliga och stora bagageutrymmet är lastning av bilen inte längre någon stressfaktor.

3. Användarkomfort

Nya C4 Picasso erbjuder den senaste utrustningen för praktiskt handhavande och uppkoppling mot Internet. Nyckellöst dörrlås och start av motorn fanns redan. För att öppna bakluckan behövs nu bara en rörelse med foten under bilen. Passagerarna kan lätt ha sina telefoner uppkopplade och kan även se bilden på den centrala bildskärmen i bilen med Mirror Link och Apple CarPlay (Android Auto kommer att finnas tillgänglig under första kvartalet 2017). Den intuitivt och 7” stora pekskärm kan manövreras med talstyrning men också användas för ett flertal funktioner som Citroën erbjuder.

4. Tankekomfort

Vid ratten får föraren information från många olika håll. För att minska den mentala belastningen erbjuder nya C4 Picasso ett flertal körhjälpmedel för vardagen, trafikskyltsavläsare, hill hold-funktion, automatisk parkeringshjälp och aktivt helljuset utgör värdefull hjälp. Naturligtvis finns aktiv avåkningsvarnare, adaptiv farthållare, autobroms och aktiv dödavinkel-varnare. Panoramaglastaket och den totala glasytan på 5,3 m2 ger en ljus interiör och ökad känsla av frihet.

För att vidare förbättra komforten använder Citroën lägesberoende stötdämpare, ett modernare sätt att sammanfoga bottenplattans olika element genom limning och svetsning samt stolar som formar sig efter kroppen. Allt för att nå en så hög total nivå av komfort som möjligt.

Bränslesnålt motorutbud

För 2016 har utbudet av bensinmotorer utökats med PureTech 130 Stop & Start med automatisk växellåda, en turbomotor som två år i rad vunnit ”Engine of the Year” i klassen 1.0-1.4L. Förutom den nya motorn består modellutbudet av marknadens mest effektiva Euro6-klassade PureTech (bensin) & BlueHDi (diesel) motorer.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.