handb

I fredags började Handbolls-EM i Polen och Sverige gick in i turneringen som underdogs. Oddsen från Unibet pekar på att Sverige förvisso går vidare till andra gruppspelsomgången, men väl där tar det stopp. Att Sverige spelar semifinal ger oddset sex gånger pengarna. Ett svenskt EM-guld spelas just nu till 33 gånger insatsen och endast en procent av spelarna tror att Sverige vinner turneringen.

Det svenska handbollslandslaget radade upp tre raka förluster i genrepsturneringen mot Spanien, Polen och Brasilien. Men inför stundande EM går Sverige, som är de mesta mästarna genom tiderna i EM-sammanhang, in i turneringen som högoddsare.

– Sverige kommer till EM med ett ungt lag och vi har svårt att se att de ska kunna utmana stornationerna i detta mästerskap. Man lottades in i en tuff grupp och bara att ta sig vidare från den kommer att ta på krafterna. Frankrike tror vi ligger bäst till att ta hem guldet, men värdnationen Polen kan mycket väl komma att utmana om medaljerna, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Regerande mästarna Frankrike spelas till oddset 2.50 att vinna EM. Spanien och Danmark är de närmaste utmanarna, till oddsen 4.30 respektive 4.80. Polen som vinnare av EM ger 7.50 gånger pengarna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.