avisning

I samband med sportlovsveckorna kan spekulanter runt om i Sverige för första gången gå på bostadsvisning i realtid, oavsett var någonstans de befinner sig. Tillsammans med mäklarkedjan Fastighetsbyrån arrangerar Telenor Sveriges första livestreamade visning i Åre, med syfte att visa styrkan i mobilnätet.

Sedan 2014 genomför Telenor en stor utbyggnad det gemensamma 2G/4G-nätet i hela Sverige, framförallt med fokus på glesbygd. För att visa styrkan i nätet genomför man nu en livestreamad visning tillsammans med Sveriges största mäklarkedja Fastighetsbyrån. Visningen, som genomförs via streamingappen Periscope, är ett pilotprojekt där Fastighetsbyrån vill ge ännu fler spekulanter bra möjligheter att ta del av bostadsobjekt, även på distans.

Vi bygger ut och förbättrar nätet i hela Sverige löpande för att skapa bättre täckning och öka kapaciteten. Men att livestreama Fastighetsbyråns visning sätter verkligen fokus på det som är riktigt intressant med utbyggnaden: att ett bra nät möjliggör helt nya typer av upplevelser och tjänster för människor, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Under visningen har spekulanter möjlighet att ställa frågor och interagera med mäklaren i realtid, precis som under en vanlig bostadsvisning. Förhoppningen är att livestreaming ska underlätta för spekulanterna och samtidigt ge ett mervärde för säljaren som når ut med sin bostad till fler potentiella köpare.

Vi vet att det är direkt avgörande att nå många spekulanter vid en bostadsförsäljning. Genom livestreaming kan många fler ta del av bostäder som inte ligger i närheten av deras eget permanentboende. När vi nu ser att både tekniken och användarbeteendet är så pass mogna tycker vi att tillfället är helt rätt för att testa den här typen av nya tjänster, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Visningen genomförs i ett första steg via Periscope. Gensvaret får sedan avgöra i vilken omfattning livestreamade visningar kommer genomföras framöver på Fastighetsbyråns bostäder.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.