XRANGE.

Det är alltid spännande när det lanseras nya snussorter, men den här nyheten sticker ut lite extra. I april månad släpps nämligen Sveriges första varumärkesöverskridande snusserie som fått namnet XRANGE.

Ett långt och fint ord, men vad betyder det i praktiken?

Låt oss förklara: Swedish Match har utvecklat sub-brands för sina klassiska varumärken och har nu valt att lansera en snusserie som de döpt till XRANGE. Det är en serie som består av fem portionsprodukter; tre för General och vardera en för Göteborgs Rapé och Catch.

I en bransch som är relativt traditionell, och på en marknad där konsumenternas krav och priskänslighet har ökat de senaste åren, har de valt att investera i ny produktionsteknologi som gör att de kan erbjuda produkter som rinner mindre, har längre smakleverans och även ett lägre pris.

– XRANGE är en snusserie som har kvalitet och innovation som främsta fokus. Genom just innovationsarbete i vår produktionsteknologi har vi lyckats utveckla diskreta portioner med lägre rinnighet och lång smakleverans som många konsumenter tycker är viktigt. Att vi nu kan erbjuda dessa innovativa produktegenskaper i kombination med klassiska varumärken och välkända smaker, dessutom till ett lägre pris, är inte bara en produktinnovation utan jag skulle vilja påstå att det är en innovation för hela kategorin, säger Fredrik Beltzér, marknadschef Swedish Match.

XRANGE.

– Konsumenterna är våra högsta chefer, eftersom de genom sina val, önskemål och krav påverkar vad vi i slutändan har för produkterbjudanden. Vårt mål på Swedish Match är att utveckla marknaden med fokus på kvalitet och att vidareutveckla våra produktutbud med nya innovationer som tillför ett extra värde för konsument. Genom XRANGE lanserar vi en snusserie som bibehåller viktiga delar i våra klassiska varumärken och vår kompromisslösa kvalitet, men som även tillför nya innovativa produktegenskaper i en modern design. Vi är otroligt nöjda med konceptet och ser fram emot hur konsumenter tar emot XRANGE; Sveriges första varumärkesöverskridande snusserie, avslutar Fredrik Beltzér.

XRANGE lanseras i april 2015 och består av 5 portionsprodukter:

o          XRANGE Göteborgs Rapé Slim Large White

o          XRANGE General Slim Large White

o          XRANGE General Slim Large Original

o          XRANGE General Slim Large White Strong

o          XRANGE Catch Slim Large White Mint

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here