toy

Med 4 000 nyregistrerade bilar under perioden januari–september är Toyota Auris Hybrid nu Sveriges populäraste miljöbil. Fullhybridversionen står för över två tredjedelar av den totala Auris-försäljningen hittills i år. 

Nästan var tionde miljöbil som nyregistrerats hittills under 2016 är nu en Toyota Auris Hybrid, som under det senaste året har växt alltmer i popularitet. Försäljningen av fullhybridversionen har ökat med nästan 40 procent i år, jämfört med i fjol. I dag väljer sju av tio Auris-köpare full­hybrid­ framför bensinmotor. Dieselmotor finns också som alternativ men väljs inte alls längre.

Auris är också den bäst säljande av Toyotas personbilsmodeller totalt sett, och då i synnerhet kombimodellen Auris Touring Sports. Försäljningen av Auris under året har ökat med 20 procent jämfört med samma period i fjol, på en totalmarknad som ökat med bara drygt 9 procent.

I Sverige lanserades Toyota Auris för tio år sedan och ersatte då Corolla-modellen. Auris blev den första bilmodellen som kunde erbjudas med alla tre driv­linealternativen: Fullhybrid, bensin och diesel. Hösten 2015 presenterades Auris i sitt nuvarande utförande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.