25

Under ett träningspass är syftet att man ska svettas och bli varm, fast egentligen finns det ingenting som säger att man måste vara genomvåt av svett efter ett pass. Det viktiga är att man känner sig utmattad efteråt, att man faktiskt låtit musklerna få arbeta. Anstränger man sig tillräckligt kommer man att utsöndra svett för att kyla ned kroppen.

Hur mycket man svettas är dock individuellt. När man svettas rensas slagg och gifter ut från din kropp, vilket alltså gör det bra att svettas.

Mindre bra är när andra människor behöver känna lukten av det. Det värsta irritationsmomentet på gymmet är när folk tränar ohygieniskt.

Man måste förstå skillnaden mellan ny svett och ingrodd svett. Den största skillnaden är att nyproducerad svett inte luktar särskilt mycket. Ingrodd svett har kommit i kontakt med luften och börjat bilda små bakteriepartiklar med utsöndring från både pung och armhåla.

Tänk dig att du går till gymmet efter en lång dag på jobbet. Du har suttit på din kontorsstol i 8 timmar och rumpsvettats för att sedan direkt ta dig iväg till gymmet. Du kör ut dig riktigt ordentligt tills att du blir genomblöt! Dina träningsshorts har nu blivit en stor bakteriehärva. Det är absolut inte okej att dra på sig samma shorts till nästa träningspass efter att kanske ha vädrat ut dem på balkongen en snabbis. Först och främst för dig själv men mest för gymmets övriga gäster. Det är trots allt dem som kommer störas av ditt snusk. Du kanske inte är ute efter att skaffa vänner på gymmet, men du är nog heller inte ute efter att skaffa ovänner! Lyckas du inte med det är det bättre att du stannar hemma och kör spel och upplevelse så du slipper bli svettig.

Man vill inte förknippas som äcklet på gymmet. Använd sunt förnuft, illaluktande gamla träningskläder förstör för alla och man vinner faktiskt ingenting på att lukta gammal svett. Gör dig själv en tjänst och investera hellre i fler träningsplagg. Det är viktigt att man är noggrann med sin hygien när man vistas på allmänna ställen som gymanläggningar och simhallar där bakterierna stormtrivs.

För att undvika att sprida smittor och själv bli sjuk bör du förutom att använda rena träningskläder även:

-Tvätta händerna innan träningspasset.
-Torka av maskinerna efter dig.
-Använd inneskor och inte gå omkring i strumplästen på gymmet.
-Använd flipflops när du duschar.
-Ta inte dig själv i ansiktet efter att ha hållit i hantlar, stänger och diverse redskap.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.