gene

I dag presenterar Swedish Match stolta sitt senaste tillskott till produktsortimentet, General Bearnaise. Produkten, som kommer att ingå i Swedish Match premiumsegment, kommer att säljas som både lös och portion och kommer att finnas tillgänglig i delikat utvalda försäljningskanaler från och med i dag. Produkten har tagits fram i samarbete med särskilt inhyrda tyska experter från Heidelberg, som har hjälpt till att ta fram en väl avvägd smakbalans där tobak möter bearnaisesås. Om lanseringen tas emot väl stänger Swedish Match inte dörren för att i närtid expandera erbjudandet till att även omfatta chilibearnaise. I Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre kommer en dosa General Bearnaise att kosta 100 kronor. 

– I dag är vi extra stolta över vår senaste snusinnovation, General Bearnaise. Snus är en livsnjutningsprodukt för vuxna, och vi har alltid ögonen öppna för att gifta ihop våra produkter med andra uppskattade smakförhöjare. Förra året lanserade vi till exempel såväl General Mackmyra liksom Göteborgs Rapé Humle, nu vidgar vi horisonten ytterligare genom att blanda in ett av våra mest välkända tillbehör, bearnaisesås. Samarbetet med de tyska experterna har fortlöpt väl och de har bidragit med värdefull expertis och kompetens. Det här blir den överlägset dyraste produkten i vårt ordinarie sortiment, men för finsmakaren är den värd vartenda öre, säger Claes-Henrik Ahlhagen, varumärkesansvarig för General Bearnaise på Swedish Match.

Konceptet att arbeta med såser som smakförhöjare är ett nytt grepp inom snusvärlden, och Swedish Match utesluter inte att bredda konceptet i framtiden.

– Vi börjar med en välkänd och populär sås som bearnaise, och om vi ser framgång i konceptet utesluter vi inte ytterligare såser som smakkomplement till vårt snus. Redan nu har det förts förutsättningslösa samtal om att lagom till nästa vår lansera General Remoulad, men det är en diskussion vi får återkomma till när ytterligare marknadsanalys har genomförts. I dag är vi nöjda med att ha gift ihop två riktiga livsnjutningsprodukter, snus och bearnaisesås, säger Claes-Henrik Ahlhagen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.