lerre

Snart kan bilarnas säten både anpassa sig själva till dem som sitter i stolen och dessutom bli betydligt lättare. Under Paris Motor Show i slutet av september presenterar Lexus ett helt nytt koncept för utformning av bilsäten, kallat Lexus Kinetic Seat Concept. 

Den nya stoltekniken är uppbyggd kring ett spindelvävsliknande nät med trådar som sprids ut från mitten av ryggstödet i höjd med skulderbladen.Nätet är flexibelt och anpassar sig efter kroppsform och sittställning, vilket gör stolarna mycket bekväma även under långa bilresor.

På samma sätt som människans ryggrad kan hålla huvudet stadigt trots att resten av kroppen rör sig, har Lexus kinetiska säten motsvarande stabiliserande funktion oavsett hur bilen rör sig och ger därmed också en högre allmän komfort.

Tack vare konstruktionen är den kinetiska stolen både lättare och tunnare än traditionella bilstolar. ”Spindeltråden” tillverkas av ett proteinbaserat och miljövänligt syntetiskt silkesmaterial som har bearbetats för att få en maximal seghet, flexibilitet och stötdämpning.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.