tipp

Nu kan stockholmare få hjälp att bli av med i stort sett vad som helst utan utan att vare sig spendera onödig tid eller ha tillgång till bil och släp. Tiptapp är appen där användarna hjälper varandra med hämtningar av sådant som ska till återvinningen eller som kan användas Second Hand av någon annan. Man bestämmer själv vad man vill betala för hjälpen och de flesta får sina saker hämtade på mindre än tre timmar.

Cirkulär ekonomi får en allt större betydelse i vårt moderna konsumtionssamhälle. I takt med att miljömedvetenheten ökar, blir återvinning och framför allt återanvändning allt mer populärt. Second Hand-butikerna blir fler och gemene man intresserar sig för begagnade saker på en helt ny nivå.

Troligtvis har alla saker och bråte som man önskar bli av med, det kan vara allt ifrån Ikea-kartonger som står och skräpar i hallen, till rens ifrån trädgården och en sliten gammal soffa eller säng. På grund av tidsbrist, att du inte har tillgång till bil och släpvagn eller okunskap blir saker ofta ståendes i ett hörn där hemma. Nu kan du istället ta en bild på det du vill bli av med, bestämma hur mycket du kan tänka dig att betala för att få hjälp med en hämtning av det och sedan publicera en annons helt gratis i appen Tiptapp.

— Att ta sig till en återvinningscentral är idag väldigt svårt och tidskrävande. Speciellt om du inte har vare sig bil eller tillgång till släp. Dessutom så tar ju färre och färre personer körkort och då börjar ju problemet redan där. Det ska inte behöva vara så. Med Tiptapp vill vi skala upp fenomenet “grannar hjälper varandra” och göra det tillgänglig för alla. Med Tiptapp så ges alla möjlighet att ha en “kompis” med plats över i bil och på släp och som vill hjälpa till, och som kan komma mer eller mindre direkt när du behöver hjälp, säger Tim Bjelkstam, VD på Tiptapp.

 

Tiptapp grundades för drygt ett och ett halvt år sedan efter att David Höök, en av grundarna, själv haft behov av en sådan tjänst. Oavsett om man bor i lägenhet eller hus så har man nästan alltid saker som ska till återvinningen eller som man inte längre vill ha eller behöver. Samtidigt så finns det många som kan och vill hjälpa till, därför kändes Tiptapp som en klockren lösning.
— Att använda Tiptapp är enkelt. Du tar en bild, bestämmer vad du vill betala för att få hjälp och lägger upp en annons helt gratis. Användare som vill hjälpa dig skickar en förfrågan tillsammans med en tid för när de ska komma och du väljer någon som passar dina behov. I de flesta fall så behöver du inte ens träffa den som hjälper dig utan kan ställa ut det du vill ha hämtat och berätta i appen vart det står. Betalningen skickar du efter att du har fått hjälp med bara en knapptryckning i appen. Innan du har fått hjälp så kostar det alltså inte något att använda Tiptapp, säger Tim Bjelkstam.

 

Hämtas något som ska till återvinningen så måste den hämtande användaren visa att det som hämtas lämnas av på en återvinningscentral eller återvinningsstation. Det görs genom att en bild tas med appen på platsen för återvinning. Till bilden sparas platsen och tiden för när återvinningen sker som ett kvitto. Det är först när detta har skett och granskats som den första utbetalningen skickas.

Ladda ner appen:
iOS
Android

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.