11

Lagom till semesterplaneringen lanserar whiskyn Talisker Skye “Scandinavian Detours”, en upptäcktsgudie med de främsta guldkornen i skandinavisk natur. Tillsammans med äventyrare från Sverige, Norge och Danmark vill Talisker Skye inspirera fler att semestra på hemmaplan. Som en del av upptäcktsguiden öppnar Talisker Skye två restauranger, mitt ute i den svenska och danska naturen, tillsammans med stjärnkockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur.

Allt fler från Skandinavien väljer upplevelser och äventyr framför strandsemestern, ändå förblir stora delar av det skandinaviska landskapet oupptäckt. Nu vill Talisker Skye uppmuntra fler att upptäcka den fantastiska naturen vi har runt omkring oss. Tillsammans med några av Sveriges, Norges och Danmarks främsta äventyrare som Emma Svensson, Mikael Lindnord, Tonje Blomseth och Jakob Gjerluff Ager, har Talisker Skye identifierat några av Skandinaviens mest spektakulära naturscener och rutter för att ta sig till dessa platser. Allt samlat i en inspirerande upptäcktsguide, Scandinavian Detours.

– Talisker Skye finns tack vare våra grundare Hugh and Kenneth MacAskills upptäckaranda, vilket vi bär med oss varje dag på Talisker. Människor är idag mer äventyrslystna än någonsin men vi har fortfarande ganska dålig koll på de fantastiska sevärdheter som finns runtomkring oss här i Skandinavien. Större delar av vårt landskap har skog, berg, sjöar och öar som fortfarande är oupptäckta, det skulle vi vilja ändra på, säger Maria Dasic, nordisk PR-chef på Diageo Reserve.

Talisker Skye whisky karaktäriseras av den primitiva och hårda natur som omringar destilleriet på Isle of Skye i Skottland. För att göra detta levande och bidra ytterligare till äventyrsandan, öppnar Talisker Skye två pop-up restauranger i sommar tillsammans med kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur. Restaurangerna kommer att vara öppna endast en dag vardera.

– Vår matlagningsfilosofi handlar om rena och starka smaker med nordiskt ursprung, kombinerat med teknik som hjälper råvarorna att behålla sin naturliga skönhet. Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss. Vi hoppas att vi tillsammans med Talisker Skye kan att uppmuntra fler till att upptäcka och uppskatta naturen runt omkring oss, säger Filip Fastén från Agrikultur.

Upptäcktsguiden Scandinavian Detours finns på www.scandinaviandetours.com, där det också går att boka bord på pop-up restuarangerna. Det går också bra att boka bord på www.bookatable.se och www.bookatable.dk. Restaurangerna kommer att hålla öppet en dag under sommaren 2017 och platserna är begränsade.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.