nt

antmAnt-Man
DVD/Blu-ray: Action
Betyg: 4
USA, 2015.
Regi: Peyton Reed
Med: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Anthony Mackie, Michael Peña mflr.
Åldersgräns: 11 år.
Längd: 117 min.

Den där listan med skådisar som inte har varit med i någon Marvel/Disney-film börjar bli kort. Ant-Man är den tolfte filmen som utspelar sig i deras välbefolkade universum, och fram till 2019 står inte mindre än elva titlar på kö. Filmen avslutar fas två (av än så länge tre), och utspelar sig efter Tony Starks lilla experiment som ledde till den flygande staden i Avengers: Age of Ultron.

Personligen hade jag aldrig hört talas om Ant-Man innan de basunerade ut att det var klart att filmen skulle bli av, men jag är inte ledsen för det. Helhyllekillen Paul Rudd som vi vanligtvis associerar med lättsmälta och mysiga romantiska komedier passar in som handen i handsken i Marvels värld och tillför färg, humor och charm. Han spelar Scott Lang, en misslyckad inbrottstjuv som efter en fängelsevistelse gör sitt yttersta att bli laglig så han kan spendera tid med sin älskade dotter. Ödet vill lite annorlunda och snart träffar han på Dr. Hank Pym (Michael Douglas) som valt ut Scott för ett väldigt speciellt uppdrag.

Det har funnits svackor i filmsviten om Marvels superhjältar, och som jag påpekat i tidigare recensioner så är de bombastiska slutstriderna som verkar vara maniskt obligatoriska inte lika spännande längre. Ant-Man gör raka motsatsen och utnyttjar det faktum att filmens huvudkaraktär är liten som en myra till fullo. Denna film är en frisk fläkt i ett annars ganska vältuggat format, och jag ser fram emot att se både den planerade uppföljaren Ant-Man and the Wasp (2018) och myrmannens inhopp i vårens storfilm Captain America: Civil War (2016).

Vi tävlar såklart ut ett par exemplar av filmen!
Svara på frågan nedan och skicka in ett mail till oss med namn och kontaktuppgifter senast fredagen den 11:e december så har du chansen att vinna en riktigt underhållande julklapp (eller ett tillskott till samlingen)! [email protected]

Evangeline Lilly spelar Hope van Dyne, dotter till Michael Douglas karaktär Dr. Hank Pym. Idag är hon ett välkänt ansikte och har varit med ibland annat Hobbit-trilogin, hennes stora genombrott kom dock i en tv-serie, vilken?

1, Sons of Anarchy

X, Lost

2, True Blood

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.