avengers

BIO: Actoin
Betyg: 3
USA, 2015.
Regi: Joss Whedon.
Med: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr, Jeremy Renner, Mark Ruffalo mflr.
Åldersgräns: 11 år.
Längd: 141 min.

avengers_age_of_ultron_blu_rayDet har hänt en hel del i Marvels universum de senaste åren. För varje film som släppts har den löpande storyn blivit aningen mer utvecklad (och invecklad). Avengers korsade nyligen svärd med Guardians of the Galaxy, och för dig som inte kollat igenom samtliga filmer (och de små snuttarna efter de animerade eftertexterna och de små snuttarna efter de rullande eftertexterna) bör det vara dags att göra sin läxa innan du ser Avengers: Age of Ultron. Jag tänker inte ge er en recap här, ni får helt enkelt se om samtliga filmer eller googla er fram om ni har glömt.

Det börjar (som jag sagt om samtliga filmer efter Iron Man 2) bli lite enformigt med alla bombastiska luftstrider och nya antagonister som vill härska över jorden. Heder åt Age of Ultron då de faktiskt har tonat ned tempot en aning och slängt in några längre karaktärsutvecklande scener. Annars är det inte så mycket nytt, Hulken är grön, stor och arg, Thor är naivt felplacerad, Iron Man står för den kvicka dialogen och Black Widow är akrobatiskt dödlig. Det behöver hända något rejält för att dessa filmer ska kunna börja överraska publiken igen, enligt mig skulle det behövas lite mörker, lite motgång som inte slutar med att alla är vänner (även om det finns några interna slitningar i gänget) när de bombastiska luftstriderna är färdiga och antagonisterna förpassats, och det behövs presenteras lite nytt blod som inte känns som ABC-hjältar (bra försök med en viss individ i Age of Ultron, men det tänker jag inte berätta om här.)

Vi har förutom några exemplar av filmen även lite promotionprylar att tävla ut, för att vara med och tävla – svara på frågan nedan, skicka sedan svaret samt era uppgifter till [email protected] senast 11 oktober.

Fråga: Chris Evans som spelar Captain America har tidigare porträtterat en annan Marvel-hjälte, vilken?

A, Wolverine
B, Deadpool
C, The Human Torch

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here