Thor-The-Dark-World-Movie-2013-Review-Official-Trailer-Release-Date-1

För att ge alla lite klarhet: Filmserien om Marvels superhjältar är av bolagen uppdelad i två olika faser. Fas ett bestod av Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America: The First Avenger och slutligen Marvel’s The Avengers. Fas två fortsatte med Iron Man 3, vidare till Thor: The Dark World, premiärfärska Captain America: The Winter Soldier (här i Sverige Return of the First Avenger) och vidare med sommarens storfilm Guardians of the Galaxy och slutligen finalen; Avengers: Age of Ultron.  Totalt ska det bli elva filmer (med risk för fler), och de kommer att ha fördelats ut över ett spann på sju år.

Så, nu när ni alla har gått Baws lilla Marvel-skola är ni redo att höra vad jag tycker om Thor: The dark World.

Fas två ska av naturen vara lite mörkare än de tidigare filmerna. Här ska vi som publik bygga upp en oro för att något stort ska hända lagom till nästa gång de trikåklädda vännerna och Hulken träffas för att brottas med utomjordiska superskurkar som vill ta över New York. Thor som karaktär (anser jag) är den svagast lysande stjärnan av hela gänget. Han väcker väldigt många frågetecken, och handen på hjärtat, en hel film som endast utspelar sig i Valhall hade blivit rejält tråkigt.

Krocken mellan kulturer som var lite pustlustig i första filmen är i uppföljaren så gott som försvunnen. Vi kastas runt mellan världar, möter nya skurkar, och svingar bägare i stora salar. Loke som får stå för ”den träffsäkra, komiska dialogen” känns mer som en nödlösning, som en emo-version av Jar Jar Binks. När det kommer till storyn så finns det inte heller där några direkta överraskningar.

Tesserakten från tidigare filmer är utbytt mot en kladdig sörja, vilken kan ge sin härskare total makt över universum om den används på rätt plats vid rätt tidpunkt på rätt sätt. Rätt tidpunkt är vart 5000:e år, vilket råkar inträffa precis samtidigt som Thors jordliga flickvän (Natalie Portman) råkar snubbla över en dörr till en annan dimension och såklart plockar på sig den kladdiga sörjan. Storyn är så full av tillfälligheter och ”-Ajdå, varför råkade jag göra så just nu när alla olika universum konvergerar över London” att den aldrig riktigt engagerar, utan det blir mer en lång och förutsägbar transportsträcka till den numera obligatoriska scenen i eftertexterna (det kommer ytterligare en efter eftertexterna).

Men låt inte min åsikt ta död på ert Marvel-begär, se filmen själva, och förhoppningsvis kommer ni ha en lite mer positiv inställning till den än vad jag hade! Vi lottar några exemplar av filmen, samt en box som innehåller både Thor och Thor: The Dark World till den av er som lyckas skriva den bästa anledningen till varför just du förtjänar två filmer istället för en (och svarar rätt på frågan).

Skicka ert svar, samt motivering till [email protected] senast tisdag den 1/4! LYCKA TILL!

Vad heter Thors far och tillika Lokes styvfar?

1, Zeus
2, Odin
3, Heimdall

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here