e-cigarette-1301664_1280

Den globala cannabisindustrin växer och framtiden ser ljus ut för bolag som är aktiva inom branschen. Legaliseringen i Israel, Uruguay, Kanada och i USA:s olika stater har lett till att flera tekniska innovationer har skapats för medicinsk cannabis. Här är några urval av de mest intressanta produkterna.

Resolve

Resolve Digital Health är ett kanadensiskt bolag i Toronto. Deras produkt Resolve MD Smart Inhaler är en förångare med en standardiserad dosering. Förångaren kommer med pods för engångsanvändning som är fyllda med högkvalitativ cannabis från en licensierad tillverkare. Alla pods har en märkning för plantans genetik, ursprung och testdata samt utgångsdatum. Genom att använda pods behöver inte förångaren rengöras lika ofta. Förångaren är tillverkad av medicinskt material och har ett högkapacitetsbatteri som ger en hel dags användning på en laddning. Tack vare en egen värmeprofil skapas en ånga som inte är irriterande.

tCheck

Det amerikanska företaget tCheck är baserade i Kalifornien där cannabis är lagligt. De har skapat en användarvänlig, handhållen apparat som testar cannabis. Genom att använda UV-spektrometri kan cannabis THC och CBD-nivåer mätas i koncentrat, olja eller smör som innehåller marijuana.Vad som är skillnaden mellan THC och CBD kan du läsa mer om här. Det tar bara 45 sekunder att testa styrkan på produkten. Den andra generationen av tCheck släpptes 2018 och den för över testresultaten till en mobilapp via Bluetooth.

The Nova Lift

The Nova Lift är tillverkad av det amerikanska bolaget Ardent. Det är en handhållen enhet som decarboxylerar cannabis för att plantans kemikalier ska bli biotillgänglig för människokroppen. Det är ett viktigt steg när man konsumerar cannabis och The Nova Lift effektiviserar processen samtidigt som det ger ett förutsägbart resultat. Processen är dessutom luktfri och enheten behöver inte rengöras. Sedan den första versionen av The Nova Lift släpptes 2016 har efterfrågan för produkten ökat enormt sedan legaliseringen i några av de amerikanska staterna och Kanada.

Kassi Labs Inc.

Kassi Labs Inc. är ett israeliskt företag som är baserat i Tel Aviv. The Kassi är namnet på deras produkt som är en mycket avancerad förvaringslösning för cannabis som kan lagras kort och lång tid. Den är utvecklad med IoT-teknologi som bevarar marijuana med fukt- och temperaturbevakning som håller växten färsk och effektiv. Det finns även en inbyggd finfördelare och det går att mäta den dagliga dosen genom vikt, vilket gör det möjligt att spåra ens konsumtion.

Syqe Medical

Syqe Medicial är också ett israeliskt företag som är baserat i Tel Aviv. Bolaget är en föregångare inom inhalatorer för medicinsk cannabis och deras produkter har utvecklats med hjälp av en investering på 20 miljoner dollar från det amerikanska tobaksbolaget Phillip Morris. Inhalatorn förångar cannabis från 75 VaporChip-patroner som levererar en cannabisdos på 100 mg varje inhalering. Inhalatorn är av medicinsk kvalitet och har gått igenom tre kliniska tester. Under 2019 lanserades den i Nordamerika. Bolaget har även tillverkat en sjukhusversion av samma inhalator som har ett gränssnitt för vårdgivare. Den kan användas i smärtkliniker, cancercenter, intensiv vård och andra medicinska instituter i Israel.

Lobo Genetics

Kanadensiska startup-bolaget Lobo Genetics är ett sidoprojekt från företaget Spartan BioScience som erbjuder DNA-tester för privatpersoner. Lobo Genetics har skapat en enhet i fickstorlek som mäter en persons unika metabolisering av THC genom ett enkelt salivprov och DNA-analys. Testet ska göra det säkrare att konsumera cannabis, eftersom ens genetik kan influera hur man regerar på cannabis kemikalier och hur länge det stannar kvar i blodet. Lobos enhet ger svar på DNA-testet på mindre än en timme och kan användas privat, medicinskt eller i handeln. Produkten började säljas år 2019.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.