telefon

En grupp LTH-studenter ligger bakom Unified Remote, en app som gör det möjligt att styra datorn med telefonen. Efter miljontals nedladdningar försöker de nu slå sig in på datorspelsmarknaden. Med appen ska det bli möjligt att göra telefonen till en spelkontroll.

Redan 2010 kom två studenter på idén att utveckla en teknisk plattform så att man via en och samma app på telefonen kan skräddarsy sina egna fjärrkontroller för att styra datorn.

Inom någon månad planerar gruppen att släppa en ny version av appen som gör att det blir möjligt för spelare att använda telefonen som spelkontroll.

– Den ska fungera för allt från enkla spel till avancerade flygsimulator, säger Philip Bergqvist som ligger bakom Unified Remote tillsammans med Jakob Berglund.

Teamet ser fler möjligheter med appen än att endast kontrollera datorn. Det långsiktiga målet är att kunna styra de flesta av prylarna i hemmet.

–   Vi siktar in oss på det så kallade smarta hemmet, på smart-tv och andra uppkopplade prylar, säger Philip Bergqvist.

Att man var tidigt ute är en orsak till att appens popularitet, tror Jakob Berglund. I sitt exjobb ska han och kursaren Filip Lindqvist, som båda pluggar till civilingenjörer i datateknik, förbättra interaktionsdesignen.

– Vår utmaning är nu att göra användarupplevelsen bättre och smartare, vilket är ännu viktigare nu när vi vill breda målgruppen. Vår lösning är kraftfull men fortfarande ganska teknisk, säger han.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.