tesla

Bättre sent än aldrig brukar det heta och när det gäller Teslas Model 3 är det mer än sant. De första bilarna började levereras i februari detta år till kunderna på den svenska marknaden. 

Det i sig kanske inte är så konstigt men om man räknar med att det finns kunder som har väntat sedan 2016 på sin bil kan man förstå att de har varit smått försenade. 

Men nu är den här och de som har provkört eller äger ett exemplar verkar vara mer än nöjda. De första körintrycken tyder på en bil som heter duga och som ger mycket för pengarna. Tesla har i sig alltid varit kända för att göra bilar som är roliga att köra och smått galna när det kommer till hastigheterna. 

Det verkar som om Model 3 inte lämnar någon trist på detta området. De har lyckats att göra en bil som, även om den är billigare än sitt storasyskon Model S inte kan kallas billig direkt, men fortsätter att leverera och imponera.

Otrolig fart och en genomtänkt interiör

Som sagt är Model 3 inte den billigaste elbilen på marknaden. I Sverige är grundpriset för en Long range 650 200 kr men kan gå upp till 767 200 kr för den sportigare modellen. Detta kanske inte fungerar med allas budget men om du redan går i tankarna att köpa en bil kan det vara dags att satsa. 

Du bör dock alltid vara smart för att få de bästa villkoren du kan på ditt lån. Det är därför viktigt att du jämför alla snabba lån innan du bestämmer dig. Det kan skilja mycket beroende på vilka fasta avgifter som finns med mera.

Men du kommer knappast att tänka på priset när du sätter gaspedalen i golvet. Model 3 gör 0-100 km/h på rappa 3,5 sekunder vilket är smått galet för de flesta. Du kommer absolut att imponera på grannarna med denna bil. 

Den är dessutom tyst att köra och bekväm med en genomtänkt interiör som visar att Tesla lärde sig av sina misstag. Det finns rikligt med förvaringsutrymme i alla dela av bilen och bagageutrymmet är stort och djupt. Man kan sitta upp till fem personer i bilen men i bak kan det vara svårt för de som har lite längre ben. 

Den som sitter fram sitter dock mycket bekvämt och körkänslan är ypperlig. Beroende på vilken version du väljer finns det lite olika körlägen. Du kan enkelt pröva dig fram till ett som fungerar perfekt för dig och för ditt humör.

Gediget bygge

Även om den är snäppet kortare än Model S är den dock betydligt lättare att köra och framför allt roligare. Det är välbyggd och det märks. Även om den förstklassiga känslan man får av en Model S inte riktigt finns med den här gången. Vilket är lite trist med tanke på hur mycket man får betala för den

Model 3 kommer med fälgar på 20 tum som standard med performance-versionen. Räckvidden är dock bättre och du kan på pappret komma upp till ca. 43 mil. Detta beror sedan självklart på vilket underlag du kör på och din körstil. Nätverket med laddningsstationer byggs dock ut för fullt och det finns inget tvivel om att elektriska bilar är framtiden.

Även om den för tillfället är dyr är det som sagt framtiden och det går inte att komma ifrån. För pengarna får man en genomtänkt bil som är rolig att köra och bekväm i framsätet. All hårdvara och löften om autopilot är även det något som lockar de flesta.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.