HP Spectre X360

Underbar dator med slimmad design. Vi snackar senaste Intel Gen 7 CPU och PCIe SSD-disk. Ni som kan språket fattar att man dreglar när man läser det. Kraftfull quad-högtalare, extra bred touchpad och fantastisk klick-tangentbord. Livfull och korrekt displayskärm, och den har både USB-A och USB-C portar… Detta är bara några få ledord som beskriver denna premium-laptop från HP.

Låt oss göra en djupdykning.

Aldrig har man riktigt tänkt, trott eller insett varför en 2-i-1 enhet skulle vara bra att ha, en enhet som denna HP Spectre X360 ger en tydlig anledning. Den har allt en vanlig laptop har, med en flexibilitet och intim användbarhet hos en platta. På köpet får du en riktig premium ”touch-and-feel”, en Intel Core i7 CPU och till och med en 4K-bildskärm med en stylus penna om du så önskar. HP Spectre X360 erbjuder ett överlägset premium och anpassningsbart system till ett överraskande bra pris!

Design

Från topp till tå är Spectre X360 den mest slående 2-i-1 HP någonsin gjort. Och genom att skala ner metallen från nästan alla sidor av enheten, har HP också lyckats skapa den mest portabla 2-i-1 enhet som finns på marknaden.

HP Spectre X360

Det vi älskar mest med Spectre X360 är hur exakt den känns. Om de hårda kanterna på hela aluminiumskroppen vore skarpare skulle de kunna skära dig, och de polerade sidorna ger en stor premiumkänsla på Spectre X360’s stora svängningar av jämn borstad metall. Enkelt uttryckt är Spectre X360 en av de mest attraktiva bärbara datorerna på marknaden.

Om vi måste vara riktigt petiga, önskar vi att Spectre X360’s gångjärn vore lite mer stadigare. När enheten står på ett bord i laptop läge eller tält-läge, är det inga konstigheter. Men om du plockar upp enheten och går/flyttar, de små ”studsarna” från gången får skärmen att sakta men säkert skifta ur dess original position.

Portar

Vi längtar tills vi äntligen kan ”ditcha” de boxiga USB portarna till de nya slimmade USB-C portar som är framtiden. Men tills det sker, behöver vi båda varianterna för att slippa bära på störiga donglar. Tack vare att HP, så förpliktar sig Spectren med en USB 3.1 Typ A port och två USB-C portar som även stödjer Thunderbolt 3 och strömanslutning. Det betyder ifall du har rätt docka och skärm, så kan du använda en sladd för att bära på video, data och ladda enheten, istället för att behöva förlita sig på fågelboet med en massa sladdar likt de gamla enheterna.

HP Spectre X360

Skärm

13,3 tums full-HD display med supertunna kanter, är Spectre’s skärm är ett super komplement till dess härliga design. Den är ljus och färgfylld.

HP Spectre X360

Prestanda

Utöver den prestigefyllda designen, Spectre X360 lyfter även fram den nya Interl 7-Gen Kaby Lake CPU. Du kan antingen välja Core i5 processor eller en Core i7 chip likt våran test-enhet 2.7-GHz Core i7-7500U, 16GB RAM och 512GB PCIe SSD.

HP Spectre X360

Men denna typ av konfiguration flyger verkligen enheten likt en Ferrari. Att multitaska var rena fröjden, även med 20+ webbläsarfönster öppna.

Spectrens PCIe SSD disk är också gassande snabb. När vi testade att kopiera en salig blandning av media filer levererade SSD disken en hastighet av hela 318 megabytes per sekund. Det är snabbare än enhetens samtliga konkurrenter.

För folk som tuggar mycket nummer, testade vi köra lite kalkylark där utfallet blev rätt så imponerande. Vi använde OpenOffice för att sortera 20.000 namn och adresser, tog endast 3min och 33 sekunder vilket är 30 sekunder snabbare än dess närmsta rival, Samsung Spin 9 som tog ca 4min och 5 sekunder.

Även Spectrens grafikprestandra är riktigt stadig. Den toppade hela 920 i 3DMark’s Firestrike benchmark. Detta ger Spectren nog med hästkrafter att nå spelbara 40 frames per sekund i 1920×1080 och medium inställning på Dirt 3. detta baserat på Intel HD Grafik 620, mao integrerad grafik istället för en separat GPU, men då får man ha i åtanke att Spectre X360 egentligen inte är menat för att spela tunga spel på heltid.

Ljud

Med ett smart quad-högtalare upplägg från Bang & Olufsen, är Spectre X360 byggt för att leverera en optimal erfarenhet i alla lägen. Två högtalare är dolda under grillen mellan tangentbordet och gångjärnet, de andra två finner man på vardera sida på undersidan av enheten. Detta ger dig en fylligare, mer uppslukande ljud, med rätt så stark volym som enkelt fyller upp rummet med ljud. Och tillskillnad från andra bärbara datorer hör man inget hissnande eller störande brus vid max volym.

Tangentbordet och touchpad:en

HP har gjort en stor ansträngning på att finjustera, inte bara hur mycket ”tryck” som behövs för att trycka på en tangent, utan även trycket man får i retur från hela slaget. Självklart lönade sig denna ansträngning, för även med tangentbordets 60-grams aktiveringsvikt och 1,3mm tangentslag hade samma uppsättning på andra datorer gett bakslag. Att skriva på Spectre X360 i samma stund som denna recension skrivs, känns det helt perfekt!
Denna typ av omsorg för detaljer avger en fantastisk klickvänlig mimik, likt de gamla hederliga mekaniska tangentborden (minns ni?).

Spectres superbreda touchpad ger dig massvis med utrymme för att driva runt med musen, trots att det inte finns några direkta vänster eller höger knappar, misslyckas aldrig systemet med alla dess olika klick.

Stylus pennan

Om du slår till på en ”top-of-the-line” fullutrustad Spectre X360 med 4K display skärm, så kommer även din enhet med en Stylus penna. Med pennan får du erfara Windows Ink full ut precis som du skulle göra på Microsoft Surface. HP Stylus har ett par knappar och hela 1024 nivåer av press-känsla mot skärmen.

Vi drog igång OneNote för att måla och sketcha som kändes hur naturligt som helst.

Batteritid

Genom att trycka in 57,8-watt-timmes batteri, har HP verkligen utökat dess uthållighet. Batteritiden har gått från 8 timmar och 36 minuter till 10 timmar och 6 minuter. Detta är mer än 15% utökande och är tillräckligt bra för att sätta Spectren över alla andra premium 2-i-1 enheter.

Spectre X360’s batteritid är till och med längre än den senaste MacBooken som även saknar touch-screen.

Webbkamera

Medan Spectrens sidopaneler har sjunkit ned till nästan ingenting, har HP smart nog lämnat lite utrymme ovanför display-skärmen i sig för två kameror: en 1920×1080 kamera för video och stillbild och en slick IR kamera för att låsa upp systemet via Windows Hello. Det finns även ett par mikrofoner för stereo röst inspelning.

Positioneringen av dessa förhindrar de besvärliga under-hakan/nacken vy som man oftast får med enheter såsom Dell XPS 13 som har deras webbkamera under självaste skärmen. Dual mikrofonerna och full-HD kameran fungerar tillsammans utan problem för att ge dig en premium video-chat känsla. Ljudet är kristallklart.

Värmehantering

Ett litet litet minus eller ”setback” av Spectrens tunna chassi är dess värmehantering. Efter att ha streamat HD video i 15 minuter, luftventilationen på vänster sida av enheten nådde hela 40 grader. Men trots det så håller sig tangentbordet och touchpaden relativt sval. Baksidan var aningen lite varmare men inte oroväckande varmt heller.

CPU2.7-GHz Intel Core i7-7500U CPU
OperativsystemWindows 10 Home
RAM16GB
RAM Uppgraderbart till
Hårddisk512GB
Hårddisk, hastighet
HårddisktypPCIe SSD
Sekundär hårddisk
Sekundär hårddisk, hastighet
Sekundär hårddisktyp
Skärmstorlek13.3
Upplösning1900×1080
Optisk enhetIngen
Optisk enhet, hastighet
GrafikkortIntel HD Graphics 620
Grafik, minneDelad
Wi-Fi802.11ac
Wi-Fi modell2×2 802.11ac WLAN och Bluetooth
BluetoothBluetooth 4.1
Mobilt bredband
Touchpad storlek4.7 x 2.3
Portar (exklusive USB)USB 3.1 with Type-C
Portar (exklusive USB)Thunderbolt 3
USB portar1
Garanti/Support1 år / 90 dagars teknisk support för mjukvara och installation
Storlek30.56 x 21,8 x 1,38 cm
Vikt1,3 kg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.