tbh

Debut-Epn från självutnämnda spritpop-gruppen The Burning Peecox har äntligen landat på Spotify, och det är en partyskiva värd att lyssna på.peecox

The Burning Peecox, eller TBP som de förkortat kallar sig, har nu släppt EPn First Cox On The Moon. Gruppen eller duon består av producenten Pelle Solkatt a.k.a Solstol och rapparen Krini Häst a.k.a Kiwi.
EPn har 5 spår plus ett interlude även kallat Hoxx, som är ett ständigt återkommande uttryck hos gruppen.

De är från landet och gör gangsterrap, spritpop och hithop som de kallar det, och det är inte utan att man rycks med i låtar som Resten Av Mitt Liv och första släppet Justin Bieber, som det även finns en video till. Resten Av Mitt Liv är speciell på det vis att hela låten, alla ljud utöver tamburinen, är från en gammal hemma-orgel. Och det blir en medryckande låt som passar perfekt på dansgolvet och festen.

Produktionerna känns genuina och dem har blandat både produktioner från det gamla programmet Impuls Tracker och live-instrument som tillsammans skapar en fin ljudbild. Med detta har man Hästs trapinspererade rap om sprit, hölk och medryckande refränger som ger en känsla om att livet är bra, hur svårt det än verkar ibland.

First Cox On The Moon är en bra platta som lyser upp vintermörkret och som kommer förgylla många kvällar framöver. Det är Peecox Fever!

 

http://www.youtube.com/watch?v=H_0hteShZZg

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.