MAC_2018_CLASSIC_CUT_700ml_Bottle_and_carton_RGB

The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste i serien som erbjuder konsumenterna en variation av exceptionella smakupplevelser år efter år.

Likt 2017 års utgåva har Classic Cut 2018 Edition fått mogna på de bästa av sherryfat smaksatta med Oloroso sherry från Jerez i Spanien. Med 51,2% alkoholvolym ligger Classic Cut 2018 Edition något lägre än utgåvan från 2017. Enligt Ian Morrison, en av Macallans Whisky Makers, är 51,2% den optimala styrkan för att förhöja de lättare tonerna och den tydliga sötman i denna välbalanserade whisky.

The Macallan Classic Cut 2018 Edition bör avnjutas över tid. Ian Morrison, The Macallan Whisky Maker förklarar: ”För att verkligen uppskatta en ny dimension av denna Macallan, häll upp och låt whiskyn andas i 10-15 minuter för en intensifierad smakupplevelse. När whiskyn fått andas en stund förstärks smakerna av citrus, söt vanilj och kryddor, detta i kombination med en tillfredsställande lång torr ek-finish.”

Classic Cut är en årlig release, där varje utgåva har sina egna unika egenskaper som aldrig upprepas. För mer information besök www.themacallan.com.

Pris: 899kr
Lansering: 4 april 2019
Alkoholvolym: 51,2%
Antal flaskor som lanseras på Systembolaget: 147 st

TASTING NOTES

FÄRG: Jordigt guldig
DOFT: Apelsin och citron dominerar med söta toner av muskot, ingefära, spår av vanilj och polerad ek. SMAK: Ingefära och muskot med fyllig söt vanilj och apelsin.
FINISH: Mellansöt med en lång torr ek-finish.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.