maler

Efter några veckors spekulationer blev det idag officiellt att den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson (16-2 MMA, 8-2 UFC) kommer att möta Anthony ”Rumble” Johnson den 24:e januari på ”UFC Fight Night”-gala. Dana White skrev det på sitt Twitter under onsdagen. Mötet kommer att vara galans huvudmatch som äger rum på Tele2 Arena i Stockholm, Sverige.

Matchen mellan Rumble och Alex var i stort sett klar tidigare i höst, när båda fighters hade tackat ja till ett möte, men efter att Johnson blev misstänkt för kvinnomisshandel hamnade matchen i skymundan. UFC stängde av Johnson på obestämd tid efter att på grund av dessa misstanker.

Enligt en artikel i Bloodyelbow ska Rumble ha slagit sin ex-flickvän ansiktet och slagit ut två av hennes tänder under ett bråk i 2012. Den dåvarande flickvännen ska dock aldrig ha polisanmält misshandeln.

Avstängningen av Johnson upphävdes dock tidigare denna månad, när man la ned civilåtalet mot Johnson.

Den 27-årige Arbogasonen gick sin senaste match i mars i år där han besegrade britten Jimi Manuwa via TKO i den andra ronden. Efter vinsten fick Gustafsson sin efterlängtade returmatch mot den regerande mästaren Jon Jones, och var bokad att möta Jones i september i år men en meniskskada satte stopp för den matchen. Jones och Gustafsson möttes i september förra året på UFC 165 i Toronto, där Jones lyckades vinna via domslut efter en väldigt jämn match.

Senast UFC besökte Sverige var den 4:e oktober, där hela 6 svenskar gick match. The Mauler gick huvudmatchen på den första UFC-galan i Sverige, som ägde rum i april 2012.

Artikel från Kimura.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here