Amazing aerial view of Miami South Beach, Florida, USA
Amazing aerial view of Miami South Beach, Florida, USA.

Våren är en bra tid att utforska Florida Keys. Den lokala kulturen, en tropisk semester och soliga dagar. Bara den prisbelönta bilresan längs Overseas Highway är en upplevelse. Här kan man stanna och njuta av händelser som innehåller allt från mat och musikfestivaler till påskäggsjakt under vattnet. Här är tio roliga vårtips som gör att resan till Florida Keys blir extra minnesvärd:

1.    Tennessee Williams födelsedagsfirande i Key West, 1-31 mars

Det månadslånga födelsefirandet av Tennessee Williams är nu i gång och det är en hyllning till den världsberömda dramatikerns liv och arbete. Firande kombinerat med filmvisningar, poesi, skrivartävlingar samt liveframträdanden av ’Tennessee’s Letters”. Det sistnämnda visar upp hans brevväxling med några av vår tids kändaste personer tillsammans med de mer privata breven som ger insikt i den känslosamma och artistiska press som drev Williams i hans skrivande.

Det månadslånga födelsefirandet av Tennessee Williams är nu i gång och det är en hyllning till den världsberömda dramatikerns liv och arbete. Firande kombinerat med filmvisningar, poesi, skrivartävlingar samt liveframträdanden av ’Tennessee’s Letters”. Det sistnämnda visar upp hans brevväxling med några av vår tids kändaste personer tillsammans med de mer privata breven som ger insikt i den känslosamma och artistiska press som drev Williams i hans skrivande.

2.    Utomhusfestival i Big Pine Key, 17-20 mars

Natur- och friluftsentusiaster, fågelintresserade, fotografer och äventyrsorienterade familjer kan njuta av en expedition på något av de fyra viltreservaten i Florida Keys. Den actionfyllda festivalen lyfter fram ekosystemets mångfald i Florida Keys, från Key Largo till Key West. Besökarna får se unika livsmiljöer, sällsynta växter och djurarter, som exempelvis miniatyrer av hjortdjur som bara finns i nedre delen av Florida Keys.

3.    Keys Woofstock i Islamorada, 18-19 mars

Festivalen med fokus på kärlek, tassar och musik är det perfekta stoppet på bilresan för hundälskare. Festivalen äger rum för att uppmuntra invånarna att adoptera våra fyrbenta vänner till ett livslångt hem. På festivalen hålls också en hund utställning där hundarna får visa sina tricks för chansen att vinna fina priser.

4.    Påskäggsjakt under vattenytan i Islamorada, 27 mars

Kaptenen Spencer Slate, utklädd till en gigantisk påskhare i dykutrustning, kommer att gömma färgglada påskägg för entusiastiska prisjägare mitt bland korallreven. Deltagarna i undervattenstävlingen får fina priser och den som hittar det gyllene ägget vinner en extra speciell korg fylld med godsaker. Både dykare och snorklare kan delta i tävlingen, dock är platserna begränsade.

5.    Keystock Music Festival i Key West, 2 april

Den Grammy-vinnande rockgruppen från 80-talet Huey Lewis and the News, har huvudrollen under musikfestivalen Keystock som går av stapeln på Truman Waterfront. Bandet är en internationell favorit sedan tre decennier, de har sålt över 20 miljoner album med hitlåtar som ”Hip to be square”, ”Do you belive in love” och ”The heart of rock & roll.” Huey Lewis skrev och uppträdde också med den världsberömda hiten ”The power of love” för filmen, Tillbaka till framtiden.

6.    Löpartävlingen Seven Mile Bridge Run i Marathon, 9 april

Det är 35-årsjubileum för löpartävlingen som går över ett av Florida Keys mest ikoniska landmärken, Seven Mile Bridge, som även tros vara världens längsta segmentella bro. Seven Mile Bridge är också den längsta av de 43 broar som binder samman Florida Keys Overseas Highway och 1,500 löpare från hela världen deltar i tävlingen.

7.    Florida Keys Island Fest i Islamorada. 9-10 april

Musik, konst och roliga aktiviteter. Detta evenemang, som i år firar 25-årsjubileum, har över 100 konstnärer och hantverkare, livemusik och en tävling för alla foodies som heter ”Taste of the Islands”.

8.    Conch Republic Independence Celebration i Key West, 22 april- 1 maj

Världens längsta parad med bland annat ett galet dragrace och fester går av stapeln då man firar Florida Keys symboliska utbrytning från USA och etableringen av Conch Republic den 23 april 1982. Det var ett upprop mot den amerikanska gränskontrollen med vägspärrar som stoppade trafiken in och ut från Florida Keys. Det tio dagar långa firandet visar Florida Keys självständighet och den excentriska anda som präglar öarna. Det kommer även att innehålla ett lättsamt sjöslag med stora skepp.

9.    Kamp Key West i Key West, 11-15 maj

För tredje året i rad anordnas ett event som kan liknas vid sommarläger men nu för vuxna och riktat till HBTQ-personer med stort friluftsintresse och äventyrslust. Aktiviteterna sker på och i vattnet, med seglingsutflykter i solnedgången, snorklingssafari och guidade turer på båtar med glasbotten.

10. Musikfestivalen Key Largo’s Original Music Festival i Key Largo, 12-15 maj

Njut av maten, underhållningen och atmosfären i Key Largo under den här musikfestivalen med både sångare och låtskrivare. Festivalen har flera olika på-vattnet-scener där artister från hela USA uppträder tillsammans med hitmakare från Nashville och unika lokalförmågor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.