NYC

Vårens långhelger närmar sig, liksom sommarsemestern. Många gör resplaner men det kan vara svårt att få pengarna att räcka. NYC & Company har därför sammanställt en guide med aktiviteter och sevärdheter som kan göras i New York Citys alla fem stadsdelar som är gratis eller väldigt billiga.

Våren bjuder på flera långhelger som är perfekta för resor och nu är det även hög tid att planera sommarens semester. Många drömmer om att åka iväg på en resa men det kan vara en utmaning att få reskassan att räcka.

– New York City har mycket att erbjuda besökare som söker efter prisvärda aktiviteter och upplevelser. Här finns ett brett utbud av aktiviteter som är gratis eller som är billiga att delta i runt om i de fem stadsdelarna. Besökarna har även möjlighet att under en kort resa till New York City, hinna med fler aktiviteter än de hade hunnit med på en annan destination, säger Fred Dixon, VD för NYC & Company.

Tips kring utomhusaktiviteter och -upplevelser:

High Line, utforska det tidigare tågrälsen som nu är en upphöjd grön park.

Hoppa på Staten Island Ferry som går mellan Manhattan och Staten Island. Turen med färjan är gratis och under turen kan besökare passa på att spana in Frihetsgudinnan.

Runt om i staden genomförs kostnadsfria guidade turer, som Big Apple Greeter, turen ges på fler än 20 olika språk och syftar till att välkomna besökare. Det ges även turer i flera olika områdena, exempelvis Central Park Conservancy, Grand Central Partnership, Village Alliance och Battery Park City Parks Conservancy. För mer information om de guidade turerna, besök: nycgo.com/slideshows/free-tours

I New York City finns det många parker, stränder och fritidsaktiviteter som välkomnar allmänheten mot en liten avgift eller helt gratis. New York Citys stränder öppnar officiellt under helgen för Memorial Day (25 maj) i alla fem stadsdelar. Då öppnar även Governor’s Island, som är en nästan 700 000 kvadratmeter stor ö i stadens hamn. Här finns parker och flera stora hängmattor som besökare kan vila i, som ger en 360 graders utsikt över Frihetsgudinnan, New York Harbor och Lower Manhattan.

De offentliga utomhuspoolerna i New York City är gratis att bada i. De är öppna från 26 juni till Labor Day, 7 september.

Andra billiga utomhusaktiviteter är att besöka Staten Island’s Greenbelt där man bland annat kan cykla och fiska, eller åka till Jamiaca Bay som ligger i södra Brooklyn och Queens. Här finns det vida stränder, våtmarker och promenadvägar. I närheten finns Rockaway där surffantaster kan besöka två av stadens lagliga surfstränder.

Varje vår och sommar genomförs ett antal evenemang i de fem stadsdelarna som antingen är gratis eller kostar väldigt lite. Den nionde juni är det dags för Museum Miles Festival. Mellan juni och augusti pågår event med temat Celebrate Brooklyn. Ett mycket välkänt evenemang är Macy’s 4th of July Fireworks. Under helgerna i augusti pågår Summer Streets och mellan 8-9 augusti äger Hong Kong Dragon Boat Festival rum. För fler evenemang, besök nycgo.com/annualevents

Tips kring kulturaktiviteter och restaurangbesök:

Bronx Museum of the Arts, gratis inträde.

Socrates Sculpture Park i Queens, gratis inträde.

Snug Harbor Culture Center & Botanical Garden på Staten Island, gratis inträde.

9/11 Memorial & Museum, gratis inträde på tisdagar mellan 17.00-20.00.

New York Botanical Garden, gratis inträde på onsdagar.

Museum of Moderna Art, gratis inträde på fredagar mellan 16.00-20.00.

Cooper-Hewitt National Design Museum, besökare bestämmer själva hur mycket de vill betala i inträde på lördagar mellan 18.00-21.00. För en komplett lista, besök nycgo.com/articles/free-nyc-museums

NYC & Company genomför restaurang- och teaterkampanjer med rabatterade priser under sommaren och vintern. För 23:e året genomförs NYC Restaurant Week två gånger om året. Under dessa veckor erbjuds en specifik meny där en trerätters lunch kostar 25 USD och en trerätters middag för 38 USD. Erbjudandet gäller hos cirka 300 restauranger runt om i staden.

Under Broadway Week och Off-Broadway Week, kan teaterbesökare ta del av ett ”gå två betala för en”-erbjudande till en mängd olika föreställningar.

Program och datum för sommarens NYC Restaurant Week, Broadway Week och Off-Broadway Week offentliggörs senare i vår.

Rabattkort

För kulturentusiaster finns även flera olika rabattkort som ger tillträde till attraktioner och museum.

New York CityPASS, inkluderar rabatter till 9/11 Memorial & Museum, Intrepid Sea, Air & Space Museum, American Museum of Natural Histoir, Empire State Building Expericen och Metropolitan Museum of Art. Besökarna får även välja mellan rabatt till Top fo the Rock Observation Deck eller Guggenheim Museum, samt Frihetsgudinnan och Ellis Island eller Circle Line Sightseeing Cruise.

New York Explorer Pass, erbjuder rabatter till upp till 10 attraktioner.

New York Pass, ger tillträde till mer än 80 attraktioner inklusive rabatt på Broadwayföreställningar, i butiker och på restauranger.

Downtown Culture Pass, som under tre dagar ger obegränsat tillträde till fler än 12 attraktioner, museum och turer på Lower Manhattan. För mer information, besök nycgo.com/attraction-passes

Tips för boende:

New York City har över 102 000 hotellrum, som sträcker sig från enklare hotellanläggningar till de lyxigare varianterna. Här finns något som passar varje besökare.

Omkring 30 % av de nya hotellen byggs i områden utanför Manhattan, som i Bronx, Brooklyn, Queens och Staten Island. Det medför att priserna för hotellrum i dessa områden brukar vara lägre. Det ger besökare möjlighet att spara pengar samtidigt som de får chans att upptäcka nya stadsdelar, från South Bronx till St. George.

På flera områden på Manhattan, som Lower Manhattan och Herald Square, fortsätter det att byggas hotell och även här kan besökarna hitta prisvärda hotell. För mer information, besök nycgo.com/hotels

Besökare kan även spara pengar genom att lägga sin resa under de dagar och perioder när hotellpriserna är lägre. Exempel på dessa dagar är amerikanska helgdagar, som Memorial Day, Självständighetsdagen, nationaldagen och Labor Day.

Söndagar är också en dag då priserna på hotellrum brukar vara lägre eftersom färre affärsresenärer övernattar. NYC & Companys kampanj Sunday Night Stays erbjuder rabatterade priser på hotell, teatrar och restauranger i New York City för besökare som väljer att stanna under hela helgen. För mer information, besök nycgo.com/sundaynightstays

Transport

New York City är en av världens mest tillgängliga städer, med en omfattande kollektivtrafik som är igång dygnet runt. Besökare kan åka buss eller tunnelbana för endast 2,75 USD enkel väg. Ett annat sätt att upptäcka staden på är genom promenader eller att hyra en cykel.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.