Miljobild TV

Mitt namn är Petter Axell, och jag har ett problem.

Tänk er in i följande scenario och låt mig guida er igenom dilemmat som hände mig förra veckan:Remote_grön_diod

Det är fredag kväll och du är hemkommen från en hård arbetsvecka. Du lägger dig på soffan med dina grillchips och greppar tag i din fjärrkontroll för att zappa runt lite mellan kanalerna. Egentligen är du för trött för att ens bry dig om vad som visas, du tänker att dina sju standardkanaler ändå sällan visar något av värde.

Men helt plötsligt händer det. När du gått igenom dina sju kanaler fortsätter kanalerna komma. Inte en till, inte två till, snarare över 200 nya kanaler finns tillgängliga i din TV. Du börjar piggna till, det här är spännande. Plötsligt hittar du en bra film på typ kanalplats 54, men du stannar inte där, nyfikenheten över vad som väntar vid nästa knapptryckning blir för stor, så du zappar vidare. Kanalplats 67. Ännu bättre. Stanna eller sikta ännu högre? Du chansar.
Fem-sex kanalbyten senare börjar du känna att du borde stannat vid den förra filmen du fastnade för. Uppgivet trycker du en gång till på knappen. Jackpot. Paris SG mot något oviktigt franskt klubblag med en Zlatan i toppform uppenbarar sig på din 55” Samsung, och vid det här laget är du så pigg och vilsen att du inte vet vad som har hänt.

Vad ska du titta på? Hur ska man kunna välja bland allt som visas?
Jag har alltid associerat ett enormt kanalutbud med paradiset, men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tänka mig att det skulle medföra problem. Lyxproblem kanske, men fortfarande ett problem.
Är ni med på hur jag menar?

Den här händelsen utspelade sig samma kväll som jag installerade min TiVo från Com Hem.

Vill ni veta vilken av alla filmer, serier och matcher jag valde att titta på? Alla. Yes, du läste rätt. Alla.

Låt mig förklara. Med din TiVo kan du nämligen spela in alla program och sändningar som du missar. Förutom att du får i princip alla kanaler värda namnet kan du även hyra film, få rekommendationer utefter din filmsmak, söka på skådespelare och surfa på youtube. Allt i en och samma box. Du kan även kolla på de olika kanalernas play-tjänster, samt se fram emot Netflix som kommer lanseras i Tivo innan årsskiftet.

Med TiVo behöver man inte anpassa sig efter sändningstiderna för de program man vill se. Med några enkla knapptryckningar väljer du smidigt vilka program du vill spela in, och om du har en favoritserie kan du välja att spela in samtliga avsnitt som sänds. Och det är just där som TiVon imponerar som mest. Enkelheten.

onskelistaMan kan givetvis se samtliga kanaler och vad de visar via en klassisk tv-tablå. Du kan även se vad som visas senare på kvällen och på så vis välja att spela in det ifall du ska lämna soffan. Har du en favoritskådis kan du enkelt söka på honom/henne i ”Önskelistan”. TiVo listar då upp samtliga filmer/serier/program som din favorit medverkar i. Väljer du att spela in allt kommer TiVo automatiskt samla in allt inspelat material i en mapp som döps efter skådespelaren. Återigen kommer enkelheten in i bilden.

Det finns även en ”tumme upp” och en ”tumme ner”-knapp på fjärrkontrollen som gör att du enkelt betygsätter det du tittar på, så TiVo får en inblick av vad du gillar att se. Utefter dina val kommer TiVo sedan rekommendera liknande program för dig, allt för att underlätta och göra dig tillfredsställd.

På tal om enkelhet. TiVoToGo är en app som finns tillgänglig både för iOS och Android. Med hjälp av appen kan du se kanalernas utbud direkt i din telefon eller surfplatta, och (så klart) använda dem som fjärrkontroll. Jag använder min iPad så jag slipper zappa 200 knapptryckningar för att hitta något bra, istället får jag alltså upp alla kanaler i min display så jag genom en enkel svepning ser till att det jag väljer hamnar på TV-rutan. Enkelt och smidigt.

Så istället för att välja mellan olika leverantörer med olika utbud, gör som Baws och välj TiVo. Här finns allt, inklusive de viktiga kanalerna som visar Champions League. (Tack Gud). Givetvis i HD. Boxen har en stor hårddisk och tre TV-mottagare, vilket betyder att du kan spela in väldigt mycket program innan du ens behöver tänka på att rensa.

Och just det, skulle du behöva gå på toaletten innan reklampausen kommer kan du pausa programmet du tittar på. Enkelt var ordet.

tvooooo

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here