tosh

Toshiba har lanserat sin Chromebook 2 – en ny 13,3-tums laptop som drivs av Googles operativsystem Chrome OS. Datorn levereras med stereohögtalare från Skullcandy® och lanseras i två versioner, HD- och Full HD-version. 

Toshibas nya Chromebook har en vikt på endast 1,35 kg, vilket gör den enkel och smidig att bära med sig. Datorn finns tillgänglig med en IPS-baserad Full HD-skärm och med en icke reflekterande HD-skärm. Datorn har ett modernt och diskret utseende med en tunn avsmalnande siluett, robusta kanter och en matt silveryta. HD-versionen levererar 11,5 timmars batteritid på en laddning medan Full HD-versionen levererar nio timmars batteritid på en laddning.    

Den är utrustad med Intel® Celeron®-processor vilket ger snabb uppstart med direktåtkomst till Google Chrome och andra viktiga applikationer. Datorn har ett fullstort tangentbord med stor styrplatta och kommer med HD-webbkamera som, tillsammans med brusreducerande högtalare, banar väg för skarpare videosamtal via Skype eller andra applikationer för videosamtal. Den levereras även med 100 GB kostnadsfri molnlagring] via förinstallerade Google Drive där all data säkerhetskopieras och synkroniseras automatiskt.

Chromebook 2 levereras med en USB 2.0 och en USB 3.0 som stöder Sleep-and-Charge vilket möjliggör laddning av smartphone eller annan mobil enhet medan datorn är i viloläge. Användaren kan även koppla upp datorn till en större skärm via HDMI-ingång och lagra foton på hårddisken via SD-kortingången.

Toshibas Chromebook 2 med Full HD-skärm finns tillgänglig i Sverige redan i dag. HD-versionen finns tillgänglig under det tredje kvartalet 2015.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.