vik2

Obstacle Race (hinderbanerace) har verkligen blivit ett uppskattat fenomen i vårt avlånga land. Den 25:e april är det dags för Tough Viking i Göteborg, Slottsskogen. En grym utmaning både fysiskt och psykiskt.

TOUGH VIKING är nordens största och brutalaste Obstacle Race och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med massor av brutala hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.

Under 2015 kommer cirka 20 000 personer att delta i ett Tough Viking-lopp i Norden.

Det går att tävla i lag eller individuellt. Alla som tävlar i lag får även en individuell tid.

Loppet i Göteborg den 25:e är 8 kilometer och innehar flera nya spektakulära hinder.

Att träna överkropp kan varmt rekommenderas. Start och mål sker, precis som 2014, invid Linnéplatsen (på gräset). Förra året hade Tough Viking i Slottsskogen 50 000 åskådare så anmäl dig till ett fantastiskt och publikt race i Göteborgs vackraste stadspark!

För anmälan klicka här

kart

Baws kommer att deltaga i racet och ställer upp med en stark trio.

Rickard Edh som bara för ett år sedan inte kunde gå! Rickard var med om en klätterolycka som innebar bruten rygg och krossade fötter. Han är återigen på benen och besteg Afrikas högsta berg Kilimanjaro senast i januari och fortsätter att utmana sig själv och inte minst Tough Viking. Den atletiske brandmannen Henrik Persson återfinns i laget, en perfekt kugge att ha med i teamet med tanke på röjdykarhindret. Sist men också minst är Baws krönikör Patric Olé.

Vi ses på plats!

Spana in videon från förra årets Tough Viking i Göteborg: