viking2

Tough Viking. Så heter Sveriges tuffaste hinderbana som genomfördes av 4000 dumdristiga vikingar igår den 1 september. Självklart hade Baws en deltagare i startfältet. Vår ambassadör Thomas Bergdahl krigade sig igenom hinderbanan like a baws. Läs hans story nedan.

Hinderbanan som är överbelamrad med brutala hinder leder de tävlande genom is, eld, vatten, el och lera och har utvecklats av kustjägarkompaniet inom svenska försvaret av inspiration från ”Obstacle Races” som genomförs i USA och England med stor framgång. I år var det första gången som Tough Viking genomfördes i Sverige, men flera tillfällen kommer att ges nästa år för de som är villiga och frestade att springa/simma/krypa sig igenom den drygt 12 km långa hinderbanan.

Självklart var jag som ambassadör för Baws tvungen att prova på denna besvärliga hinderbana tillsammans med mina tre vältränade vänner och resten av Sveriges maratonlöpare, vilket inte gynnande min prispallsplacering. Med en tid på 1h 40 min tog jag mig igenom vikingabanan som egentligen skulle ta 59 minuter enligt den snabbaste vikingen.

Känslorna när man sprungit över mållinjen blöt, lerig och trött var så uttömmande och när medaljen äntligen hängde vid mitt bröst kände jag mig bara mer motiverad och peppad på att fortsätta träna och bättra på tiderna till nästa Tough Viking som kommer att utspela sig i Göteborg, Slottsskogen den 26 april 2014.

Jag tycker att du ska in och anmäla dig på deras hemsida för att också bli en riktig viking och göra mig sällskap i kampen om att slå min ”fantastiska” tid… Like a baws! http://toughviking.se/

viking

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.