yaru

Toyotas framgångsrika kompaktmodell Yaris har genomgått en uppdatering inför 2016. Den viktigaste nyheten är att säkerhetssystemet Toyota Safety Sense nu är standard i samtliga utrustningsnivåer. Samtidigt lanseras utrustningsnivån ”Style” som bland annat erbjuder möjligheten till en elegant tvåtonslack.

Yaris är sedan många år tillbaka en av Toyotas mest sålda modeller i Sverige. Den erbjuds med både hybridteknik och bensinmotor, där hybridversionen – med CO2-utsläpp på endast 75 g/km – står för nästan hälften av den svenska försäljningen.

Samtliga Yaris-versioner, oavsett utrustningsnivå, har nu säkerhetssystemet Toyota Safety Sense som standard. Toyota Safety Sense kompletterar den redan höga säkerhetsnivån med ett aktivt krockskyddssystem (kollisionsvarningssystem, bromsassistans och auto­broms), körfilsvarning och automatiskt helljus.

Nytt för 2016 är att Yaris erbjuds i femdörrars ”Style”-utförande, som finns för samtliga motoralternativ. Förutom en hög utrustningsnivå – med bland annat backkamera, multimedia­systemet Toyota Touch 2, Bluetooth, projektorstrålkastare och 16-tums aluminiumfälgar – kan den fås med en elegant tvåtonslackering som tillval. Då är tak, vindrutestolpar, backspeglar och övre delen av grillen i svart metalliclack, som kontrast till resten av bilen i brons eller i vit pärlemor­färg. Beroende på modellversion finns också flera nya tillval och utrustningspaket. Yaris Style 1,33 bensin kostar från 144 900 kr.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.