toy

Toyota Gazoo Racing ställer upp med en raceanpassad version av konceptbilen C-HR i årets upplaga av uthållighetstävlingen Adac Zurich 24-Hour Race på legendariska Nürburgring. Den kompakta crossoverbilen ska tävla i lag med en Lexus RC och en Lexus RC F.

Under skalet är C-HR i tävlingsutförande betydligt närmare den färdiga produktionsmodellen än den senaste upplagan av konceptbilen, som visades på bilmässan i Frankfurt i fjol. Den får sällskap i stallet av Lexus RC, som deltar för andra gången i 24-timmarstävlingen, samt prestandakupén Lexus RC F.

Deltagandet i olika motorsporttävlingar, som t ex uthållighetstävlingen på Nürburgring, har spelat och spelar fortfarande en viktig roll för Toyota i utvecklingen av både bilar och anställda. Toyotas medarbetare får t ex regelbundet möjligheten att utveckla sitt teamarbete genom att ingå i racingteamen.

I år är det tionde året i rad som Toyota deltar i 24-timmarstävlingen på Nürburgring, som körs på en 25 km lång bana på både Nordschleife och GP-banan. Tävlingsdagarna är 26–29 maj 2016.

Toyota Gazooo Racing bildades i april 2015 med syftet att samla tävlingsverksamheterna från Gazoo Racing, Toyota Racing och Lexus Racing under samma tak.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.