maxresdefault

25:e november släppte Trae, eller Trae Tha Truth som han även kallas,  sitt 4:e mixtape på Grand Hustle. Grand Hustle är T.I:s skivbolag och utöver Trae ligger också stora artister som B.O.B, 8 Ball & MJG, Killer Mike mer mera där på.trae

Trae Tha Truth, Houstonrapparnas rappare. Mannen med en av den coolaste och mest inlevelserika rösterna man kan ha. En av de mest respekterade rapparna från Houston och med sin egen dag, utnämnd av Houstons borgmästare, för sitt arbeta inom kommunen där han hjälper fattiga och utsatta människor känns Trae inte bara otroligt äkta, men även som en fantastisk förebild. Dagen kallas Trae Day och firas varje år 22 Juli.

Hans första framträdande var på Z-ro’s album Look What You Did To Me från 1998. Men det dröjde till 2003 innan han själv släppte sitt första soloalbum Losing Composure. Sen dess har det helt enkelt varit Trae all day errday. Medlem i rapkollektivet Screwed Up Click (SUC), ABN och även Guerilla Maab, tillsammans med Z-Ro och Dougie D och nu signad på bolaget Grand Hustle Records. Det går bra för Trae!

I Am King släpptes som sagt 25:e november och har produktioner av Honorable C Note, London On the Track, Boi-1da, Bully med flera, och med gäster som Diddy, Young Jeezy, T.I, Snoop Dogg, Lupe Fiasco, Meek Mill med flera så är det ett otroligt bra släpp som känns helt rätt i sin tid. Just gästerna på Traes senaste skivor och mixtapes känns alltid bra. Det känns bra handplockat till låtvalen och Trae själv levererar aldrig sämre än någon annan utan det är ALLTID ett fint samarbete artisterna emellan. Något jag själv tror detta beror på är att han är en så otroligt respekterad rappare.

Gåshuden riktigt ställer sig på hela kroppen när Traes mörka, dova röst lugnt sjunger fram några rader innan han går upp i tempo och spottar ord som en kulspruta. Det finns aldrig några tvivel om beatvalen heller, han har en förmåga att kunna välja ut rätt beats och göra vad som helst äkta med hans flowval som sträcker sig genom alla vatten. Trae är så het så det bränns bara av tanken av I Am King.

2014 kommer även Traes studioalbumdebut på Grand Hustle Records som vi på Baws ser varmt fram emot.

I Am King kan ni lyssna på här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.