pok

Det är sommar och många har redan börjat avnjuta de efterlängtade semesterveckorna. Det är hög tid att börja planera sommarfester och middagar med såväl släkt som vänner. Att det ska bjudas på goda delikatesser att äta och dricka är givet för många, men vad kan man mer hitta på för att arrangera en så lyckad fest som möjligt? Tävlingar av olika slag kan vara ett riktigt roligt inslag. För att det hela ska bli ännu roligare kan en pokal köpas in som deltagarna tävlar om. Antingen får vinnaren av varje gren en trofé, eller så kan gästerna samla poäng i olika grenar med resultatet att slutvinnaren tilldelas pokalen. Här ska vi titta på några av de tävlingar som brukar höja stämningen på varje sommarfest. 

En tävlingsgren för alla

Det första som bör nämnas är att långt ifrån alla är födda idrottstalanger. Detta kan vara värt att tänka på när du ska ordna underhållningen på en fest. Försök gärna att anpassa tävlingsgrenarna så att det finns något för alla. Här kommer några populära favoriter. 

  • Quiz – Fördelen med den här grenen är att alla kan delta. Det kräver inga speciella fysiska attribut och såväl gamla som unga kan tycka att det är roligt. Du kan välja ett tema som passar in på gästerna. Det kan vara musik, sport, kultur eller blandade frågor. Att komma på frågorna kan också vara en rolig förberedelse inför festen. 
  • Femkamp – Här kan du hitta på lite mer sportiga grenar som du tror passar gästerna. Det kan vara luftpistolskytte, kasta bollar i en hink, säckhoppning, spika i en spik först eller något helt annat. Möjligheterna är närmast oändliga. 
  • Baktävling – Här kan du slänga in en tävlingsgren som faktiskt ska utföras före själva festen. Låt alla gäster baka något som tas med till festen. Naturligtvis bjuds det på godsakerna på själva festen. På tillställningen utses också vinnaren av tävlingen, efter att alla fått smaka på alla godbitar. 

Detta är bara några av alla roliga tävlingar som du kan använda som underhållning på festen. Hur få eller många grenar du vill ha väljer du naturligtvis själv. 

En pokal och flera mindre troféer

Handen på hjärtat så gillar de flesta även i vuxen ålder att vinna. Det är dessutom ganska roligt att få ett pris för vinsten. Se därför gärna till att ladda upp med såväl en stor pokal som flera små vinster. Det kan vara allt från medaljer till små troféer. Sannolikheten är stor att det uppskattas av gästerna, även om de gott och väl nått vuxen ålder.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.