stadstrafik-1

Tittar vi på året hittills har vi redan sett banbrytande trender inom bilindustrin och mycket mer är att vänta vad gäller innovation och investeringar från intressenter i branschen. Låt oss titta på de trender som har fångat vår uppmärksamhet extra mycket detta året:

Crossover-fordon

Mångsidighet möter praktik och vinner köparens godkännande! För en generation som förväntar sig komforten av en SUV med bränsle och operativ kostnads-effektivitet, har crossover-fordon blivit en stor grej.

Som en blandning mellan en vanlig sedan och SUV, har crossover-fordon seglat upp som ett av de mest praktiska sätten att pendla utan att kompromissa vad gäller komfort och stil. Räkna med stora investeringar och experiment, tillsammans med upptäckten av nyare marknader för robust och roliga crossover-fordon.

Babyboomers och multi-terrängfordon

Det är sant att ”millennials” nästan styr och ställer i varje marknadssegment, men när det kommer till fordonsindustrin, är det baby som leder vägen. Eftersom en majoritet av denna generation flyttar allt närmare pension, är en viktig förutsättning att kunna resa på egen hand.

Multi-terrängfordon ger välbehövlig komfort och enkel drift i svår terräng. Deras fem-dörrarsfunktioner, uppvärmda säten, high-end audio-system, och sparsamma bränsleförbrukning är alla otroligt tilltalande för babyboomers.

Detta förklarar ökningen i försäljningen av multi-terrängfordon under de senaste åren, och trenden förväntas fortsätta för åren framöver.

Samåkning

Mindre stress inom stadstrafik och bättre miljö! Experter från industrin har funnit att den känslomässiga anknytning till bilar vi en gång haft har minskat betydligt under de senare åren. Dessutom betyder mindre oro för svåråtkomliga reservdelar mindre stress, då man är fler som är med och delar på ansvaret!

Detta förklarar varför samåkning har blivit mycket populärt även i tillväxtekonomierna i Asien. Det faktum att fram till 2030 så förväntas en av tio bilar som säljs att vara ett samåkningsfordon, vilket återspeglar den ökande medvetenheten om att ”go green” och minska koldioxidutsläpp.

IoT (Internet of Things) står för tillväxten av uppkopplade bilar

IoT och anslutna enheter har nu gjort sin väg in i bilindustrin. Det förväntas att uppkopplade bilar snart kommer att kliva ut ur mörkret och bli en viktig personlig del för en människa i att vara ansluten till internet. Samtidigt som tekniken i sig inte är ny, kommer takten med uppkopplade fordon att öka stadigt under de kommande fem åren.

stadstrafik-2

Molnbaserad fordonsindustri

En av de stora trenderna inom bilindustrin just nu är att använda sig av molnteknik. Att ha möjlighet att operera via ”molnet”. Industri 4.0 har förvandlat varje aspekt av biltillverkning, från design och drift för underhåll av fysikaliska system.

”Molnet” möjliggör också för skalning av olika processer och tjänster, vilket kommer att minska kostnaderna och eliminerar eventuella gap som finns. I och med detta kommer bilindustrin ta till fler beslutsamma åtgärder för att integrera konstruktion och design med ”molnet”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.