klar02715_1

Tretorn lanserar nu sitt tredje hållbarhetsprojekt i samarbete med Naturkompaniet. Bio Project – en helt nedbrytbar regnjacka som är både vatten- och vindtät. Bio Project är nästa stora framsteg inom Tretorns hållbarhetsinitiativ Eco Essentials.

Bio Project föddes ur önskan om att skapa en regnjacka som liknar naturens eget cirkulära ekosystem. I processen av detta valde Tretorn att titta på militären och medicin, två industrier som ligger i framkant när det kommer till innovation och att utveckla hållbara material.

Militären har länge använt sig av nedbrytbar PLA (Polylaktid) i krigs- och militärzoner för att kunna gräva ner använt material utan att behöva lämna några spår efter sig. I medicin används ofta nedbrytbar PU (Polyuretan) som ett naturligt nedbrytbart material.

Resultatet av att sammanföra dessa två tekniker blev en helt nedbrytbar regnjacka. Jackan har även en unik specialgjord dragkedja som även den är nedbrytbar. Bio Project är nästa stora framsteg inom hållbarhetsinitiativet, Eco Essentials – Tretorns kärna för framtida tillväxt inom ansvarsfull produktion och design.

– Dagens konsumenter är mycket mer pålästa och medvetna, och söker i större utsträckning efter hållbara produkter istället för slit-och-släng. Vi på Tretorn har alltid värnat om miljön och arbetar hårt för att kunna erbjuda mer hållbara alternativ. Därför är vi oerhört stolta över att nu kunna lansera den första helt nedbrytbara regnjackan, säger Fredrik Ekström, Kommunikationschef Tretorn Europa.

Jackan har en urban och minimalistisk design med justerbara armar samt nederdel och kommer i färgerna Olive och Navy. Förutom att vara nedbrytbar, är jackan även 100 procent vindtät och har en vattentäthet på 10 000 vattenpelare per millimeter.

Jackans dragkedja är tillverkad av det enda nedbrytbara polyamidgarnet i världen, Amni ® Soul Eco Material. Resterande delar av jackan är tillverkade i PLA – Polylaktid-tyg, vilket i sin tur är framtaget av koldioxid. Genom en spetsteknologi kan koldioxid utvinnas från plantor som majs, sockerrör och betor, och detta kan efter en förädlingsprocess sedan användas i tillverkningen av garn. För total vattentäthet har jackan ett yttre lager av nedbrytbar PU – Polyuretan.

Tretorns Degradable Jacket finns tillgänglig från och med vecka 26, 2018 på utvalda butiker hos Naturkompaniet. Den kommer att säljas till ett pris av 1600 kr.

grön jacka06881

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.