Triss

Tre livsglada tjejer slog sina kloka huvuden ihop och skapar tillsammans ett tufft, blött och utmanande race. Ledordet är passion och allt överskott går oavkortat till Cancerfonden.

Under den årliga Musik- & Motorfestivalen i Älvdalen som drar upp emot 30.000 besökare spinner det loss ordentligt från start. Ett 5 kilometers lopp längs vackra Österdalälven med 30 hinder innebär en utmaning som heter duga. Emma Andersson, Lisa Öhlén och Mari Olsson har planerat sedan månader tillbaka. Målet är att deltagarna skall ha ”skitkul” bokstavligt talat och dessutom för en god sak.

– Vi drar nytta av varandras styrkor och egenskaper för att tillsammans arrangera ett kul event som också är inledningen på en stor festival i trakten. Det är så ofta ens idéer och tankar går till spillo för att man inte vågar fullfölja. Vi tror på det vi gör och har roligt under vägen till slutmålet berättar Emma Andersson som är en av initiativtagarna.

Tjejerna besitter olika träningsbakgrunder. Mari har ett förflutet som elitidrottare i gång med bland annat ett nordiskt guld i bagaget. Emma och Lisa är sedan tidigare flitiga utövare inom sporten OCR (obstacle course racing) men att deltaga i ett lopp kontra att vara arrangör är två skilda världar. Men det finns en gemensam nämnare, att ta sig förbi hinder.

– Givetvis har vi och kommer att möta en hel del hinder på vägen men det ser vi som en utmaning.
Många pusselbitar skall läggas på plats, befintliga sjukvårdare, sponsorer, material, funktionärer etc. Vi gör detta med stor passion, allt överskott går direkt till Cancerfonden vilket känns jättebra. Förhoppningsvis passerar alla deltagare mållinjen med ett lerigt leende på läpparna.

I nuläget befinner sig trion på olika kontinenter.
Kommunikationen sker genom Skype och det blir flera möten i veckan.

13344733_191315454598396_140882678892669311_n– Jag är på hemmaplan här i Sverige, Lisa befinner sig i USA och Mari håller till i Australien. Självklart ställer det till med lite problematik, speciellt med tanke på tidsskillnaden. Vi strävar mot samma mål och anpassar oss för varandra. Vad gör man inte för att Älvdalen skall få sig ett sprudlande event liksom.

Legenden Magnus Samuelsson (Sveriges före detta starkaste man) kommer att vara på plats under Musik- & Motorfestivalens invigning den 11:e augusti då även hinderbaneloppet vid namn ”Mudlife OCR” går av stapeln.

– Drömmen hade varit om karln kunde ta plats vid ett av våra hinder för att peppa deltagarna lite extra haha. Jag får slå honom en signal i veckan, helt klart värt ett försök avslutar Emma Andersson med ett gapskratt.

För anmälan och mer info klicka här

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.