twe

Twitter går dåligt på börsen och både chefer och anställda har sagt upp sig och lämnat skutan. Det har fått Twitter att agera, nu erbjuder de sina anställda en bonus i form av aktier och kontanter ifall de lovar att inte säga upp sig på ett år.

Twitter öppnar plånboken för att behålla sina anställda, efter att bolagets aktie förlorat två tredjedelar av sitt värde. Bolaget har slaktats efter svaga rapporter och flera avhopp bland bolagets högsta chefer, skriver Wall Street Journal.

Under den senaste månaden har Twitter erbjudit ytterligare aktier till personalen, i syfte att kompensera för det värde som gått förlorat sedan den anställde började arbeta i bolaget. Twitter har också delat ut kontanta bonusar till vissa anställda, på summor mellan 50 000 (425 000 kronor) och 200 000 dollar (1,7 miljoner kronor), för att få dem att stanna i minst ytterligare sex månader eller ett år.

Båda erbjudandena visar hur Twitter försöker blidka sina anställda efter att aktien sjunkit från 53:49 dollar i april i fjol till 17:66 dollar i dagsläget. Det som avskräckt investerarna är bolagets envisa problem med att få fart på användartillväxten.

Twitters uppvaktning av personalen kan komma att sprida sig till andra teknikbolag. Experter på löner och ersättningar som Wall Street Journal talat med säger att den svaga utvecklingen på börsen lär få flera bolag att pröva nya vägar för att behålla sina anställda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.