uber

Tidigare i veckan rapporterades att Viber-grundaren Talmon Marco ska utmana Uber med appen Juno, som ska ägas till 50% av förarna själva, och utlovar lägre kommissionsavgift. Nu har Ubers förarförbund Uber Drivers Network meddelat att de snart lanserar den egna appen Swift.

Uber Drivers Network har tidigare ägnat sig åt att organisera strejker och protester mot Uber och företagets dåliga villkor för förarna. Senaste protesten gick ut på att få förare och Uber-kunder att stänga av appen i New York och San Francisco under devisen ”Shut Down Superbowl”.

Som ett drastiskt nytt steg i försöken att tvinga fram bättre villkor från arbetsgivaren har organisationen i veckan gått ut med att den snart lanserar en utmanar-app som den utvecklat sedan nästan ett år tillbaka. Liksom Juno ska appen Swifts förare äga andelar i företaget och det kommer finnas ett vinstdelningssystem, skriver Fast Company.

Tillsammans med en video publicerad på UDN:s facebooksida kan man läsa: ”Frihet äntligen! Vi, förarna, står för bilarna och VARJE utgift relaterad till företagets verksamhet, det enda ’de’ tillhandahåller är en app. Nu har vi en EGEN!”

Artikel från VA.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.