mmaa

Sporten MMA har varit på stark framfart i  Sverige de senaste åren, och inte minst de senaste tre veckorna efter Alexander Gustafssons heroiska insats mot mästaren Jon Jones. Mycket har hänt sedan titelmatchen i Toronto, bland annat har UFC meddelat att Gustafsson kommer gå sin nästa match hemma i Sverige. En stor fråga bland svenska MMA-fansen har varit när och var. Enligt uppgifter till Kimura.se kommer galan att ske under februari nästa år.

Dana White har tidigare deklarerat att man vill att ”The Mauler” och Jones går match under samma tidsperiod för att ha möjlighet att anordna en returmatch. Då Jones kommer försvara bältet mot brassen Glover Texeira den 1 februari i New Jersey är det även logiskt att Sverige-galan med Alex sker i februari. Detta är alltså något som bekräftas av källor till Kimura.se. En gala i Sverige skulle eventuellt kunna ske 8, 15 eller 22 februari.

Siktet ställt på Malmö
UFC som besökt Sverige och Stockholm två gånger under de senaste åren planerar dock att anordna nästa gala i Malmö. Kimura.se publicerade förra veckan nyhet om att UFC ställt siktet på Malmö, och anledningen sägs vara den geografiska närheten till Danmark och övriga Europa. Om organisationen besöker Skåne kommer galan med största sannolikhet att ske i Malmö Arena.

Artikel hämtad från Kimura.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.