Classic-2-Med Flaska

Håll dig varm i höst med en Bourbondrink – Låt dessa uppdaterade klassiker väcker mixologen i dig, och bjuda dina gäster på fest!

Old Fashioned Cider – not so old fashioned
En smakfull klassiker med eleganta och vuxna smaker. En drink som kittlar den nytänkande kreatören och utmanar den traditionsbundna entusiasten.

40 ml Jim Beam.

10ml cider sockerlag. (Koka upp valfri torr lagrad cider med lika delar socker)

2 skvättar Angostura bitter. Byggs och rörs i glaset

Recept:
1. Sockerlag: Häll i lika delar cider som socker (1dl per
100g) och koka upp tills sockret har löst upp sig helt.
Låt det svalna vid sidan om.
2. I ett tumblerglas häll i: Jim Beam, en skvätt Angostura bitter och sockerlag över is. Garnera med citron eller apelsinskal, rör om och njut!

Classic-3-Med Flaska

Bourbon Collins – drinkarnas afternoon tea
När dagarna nu blir kortare finns det inget bättre än en varm kopp te – men än är vi inte där! Kläm ut det sista av sommaren med denna läskande longdrink, men med värmande toner av fruktigt te. Blanda ihop en Tom Collins i ny tappning, och avnjut under en filt i den friska höstkvällen!

40ml Jim Beam
20ml blodgrape
20ml citron
20 ml tesocker (koka upp fruktigt te med lika delar socker) Topp upp med soda. (ca 100 ml)

Byggs i glaset

Recept:
1. Tesocker: Häll i lika delar te (gärna med fruktsmak) som socker (1dl per 100g) och koka upp det tills sockret har löst upp sig. Låt det sedan svalna vid sidan om.

2. Garnera ett Highball eller Collinsglas med en skiva grapefrukt och is
3. Häll i Jim Beam, blodgrapejuice, citronsaft och tesockret över isen, toppa med sodavatten och rör om.

Classic-1-Med Flaska

Vegan virtue sour – en sour för alla
Liten men naggande god är denna veganska Whiskey Sour, för både dig och planeten, kan den avnjutas med godaste av samvete. Mustiga björnbär, aquafaba och värmen av Jim Beam tar dig in i hösten på elegantaste av vis!

40 ml Jim Beam 30 ml citronsaft

20 ml skogsbärssocker (Koka upp blandbär med lika delar socker och vatten)

30 ml Aquafaba (vätskan från förkokta kikärtor)

  1. Häll i lika delar socker som vatten (1dl per 100g) tillsammans med blandade skogsbär. Koka upp det tills sockret har löst upp sig. Låt det sedan svalna och ställ sedan i kylen.
  2. I en shaker häll i Jim Beam, skogsbärssockerlag, citronsaft och kikärtsspadet och skaka om ordentligt.
  3. Dubbelsila blandningen för att bli av med resterande fruktkött
  4. Häll i blandningen i ett martiniglas och garnera med citronzest och blåbär

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.