balti

Svenskarnas fem toppresmål i sommar ärMallorca, Kreta,Split, Rhodosoch Cypern. Men för den som är ute efter något mer spännande och mindre vanligt så blir Baltikum ett populärare alternativ för varje år som går. Packa in familjen i bilen och åk på road trip i Baltikum. Det är enkelt att ta sig till de baltiska länderna från Sverige och fördelarna är många. Baltikum erbjuder modernt storstadstadsliv i mix med charmig äldre arkitektur och mysig landsbygd. Prisnivån är också en orsak till att Baltikum ökar i popularitet. Här koststar en öl på restaurang ca 2€ och en normal måltid drygt 5€ vilket gör det till ett utmärkt resmål för familjer som vill hålla budgeten nere.

Smidiga förbindelser med båt gör också att Baltikum blir ett allt mer vanligt resmål. Många rederier kör dagligen till olika destinationer i Baltikum. Ombord på båtarna kan man dels njuta av servicen och handla på taxfree till förmånliga priser vilket inte är ett minus på väg till destinationen.

Några av de resmål man enkelt kan ta sig till med båt från Stockholm är:
1. Paldiski
2. Ventspils
3. Tallinn

Många av rederierna erbjuder också möjligheten att ta med sig bilen på båten för att sedan ha möjligheten att ta sig runt med bil i länderna och upptäcka ännu mer av de sevärdheter och historian som länderna erbjuder. Här finns allt för både vuxna och barn, allt från shopping till stränder och trevliga restauranger. Att köra bil från Paldiski som ligger nära Tallinn ner till Riga tar bara fyra timmar. Avstånden i Baltikum är korta vilket gör det utmärkt att uppleva med hjälp av bilen.

Vill man inte ta med sig sin egen bil går det utmärkt att hyra bil i Tallinn för att sedan bege sig iväg på upptäcktsfärd.
För den som vill ha mer information om Baltikum besök gärna lonely planet guiden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.