rio

Enligt speloddsen är det USA och Kina som kommer att göra upp om vem som lyckats ta flest guldmedaljer när vi summerar samtliga grenar vid avslutningsceremonin den 21 augusti. 

Vid sommar-OS i London 2012 lyckades USA ta hela 102 medaljer, varav 46 stycken var av den ädlaste valören, 29 silver och 29 brons. Kina var klar tvåa med 88 medaljer totalt, 38 guld, 27 silver och 19 brons. Sverige samlade på sig åtta medaljer, ett guld, fyra silver och tre brons.

Inför OS i Rio är USA återigen favorit till att vinna flest guldmedaljer och enligt oddsen är det bara Kina som kan utmana USA om segern i medaljligan.

– USA har en otrolig OS-trupp med världsstjärnor och medaljkandidater i nästan varje gren de ställer upp i. Kina är det största hotet men därefter finns det få som kan tävla mot dessa giganter. Om Sverige kommer upp i åtta medaljer, lika många som vi tog i London 2012, ska vi vara riktigt nöjda och mycket hänger ju på hur många medaljer Sarah Sjöström kan ta, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

När det gäller de skandinaviska länderna är det enligt oddsen Sverige och Danmark som kommer göra upp om utmärkelsen ”Bäst i Skandinavien” medan Norge är rankade sist. Sveriges största medaljkandidater, förutom Sarah Sjöström, är bland annat Henrik Stenson, golf, Emma Johansson, cykel, Marcus Nyman, judo, och Petter Menning, kanot.

Ogillar du OS och hellre spelar andra spel online kan du klicka HÄR.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.