Foto: Martin Langels/ALNSolvalla 2015-05-31
Foto: Martin Langels/ALN Solvalla 2015-05-31

Vadslagning är knappast ett nytt fenomen och sportbetting är en av de mest stryktåliga industrierna i landet. Finns det någon form av tävling så finns det alltid någon som är villig att förutspå resultatet vilket lika ofta resulterar i att någon annan ska motbevisa denne. Vad som en gång slutade med bråk på krogen är idag en långt mer fredlig spelindustri där allt sker under klart mer kontrollerade former.

Idag är betting mer tillgängligt än någonsin innan då det gått ifrån att vara begränsat till medier som text-TV och tvånget att fylla i och lämna in dina förutspådda resultat på plats till att finnas direkt på datorn och på senare tid även i mobilen. Ett problem detta nöje har är att dra in nya spelare, vilket till stor del kan bero på att potentiella nya användare inte vet exakt vad man kan betta på. Vet man att man kan satsa på något man själv har ett starkt intresse för så kommer naturligtvis betting verka avsevärt mycket roligare. Ordentliga bettingtjänster erbjuder ofta över 30 olika sorters tävlingsformer man kan satsa pengar på, så oavsett vart ditt intresse ligger så finns det säkerligen något för dig.

Boll- och lagsport

Detta är utan tvekan den kategori man tänker på när man säger sportbetting och bland annat är William Hill den bästa platsen för Champions League och NHL. Fotboll och hockey är extremt vanliga till den grad att även ointresserade lär sig mycket om sporterna bara genom hur mycket de visas i populär media. Du kan troligen navigera till din lokala bettingavdelning med ögonen förbundna då dessa allt som oftast är byggda i anslutning till matbutiker, så varje gång det är en stor match på gång sitter det folk och kryssar i papper.

Detta är såklart inte de enda sporterna i kategorin: Mindre populära sporter som bland handboll och rugby, i både league och union-format, finns att tillgå för den som är intresserad.

Häst- och hundsport

Hästlopp är troligtvis det som kommer på en nära andraplats i den ej insattes definition på bettingsport. Oavsett om det är enkel ryttare eller med vagn så är populariteten hos detta mycket stor, särskilt här i Sverige. Ett alternativ för den djurintresserade är även Greyhound racing, för vi är ju alla hundvänner, eller hur?

Kampsport

Är du ute efter något mer rått och våldsamt kanske kampsport är något för dig. Betting på boxningsmatcher är en stapel i gamla gangsterdraman och även om elementen som styr och ställer knappast är av den kalibern idag så finns intresset fortfarande. Dagens kampsport innefattar dock mer än bara boxning, så andra stjärnskott som UFC/MMA har även de ställts sig i ringen.

E-sport

För den nördigare kategorin av oss faller traditionell sport långt utanför intressebubblan. En modernt påfund är dock att satsa på de många e-sporter som tagit fart, vilket dels är ett stort steg för acceptansen av en ny sportscen och ett fantastiskt sätt för att locka in tidigare ointresserade människor till konceptet med betting.

Övriga tävlingar

Det finns långt många fler alternativ på saker som kan bettas på – många tävlingar är dessutom saker vi tror du aldrig övervägt innan. Schack är exempelvis ett fullt legitimt alternativ, likaså är TV-program som Big Brother och Eurovision Song Contest. Finns det en tävling kan man betta på den, det kan du sätta pengar på!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.