baws5

Med tanke på den tidigare mediastormen och misstolkningens kring Petter Axells humorartikel (läs storyn här) där feministeliten blev arga för att BAWS hävdade att tjejer ibland säger en sak, men menar något helt annat, har vi nu bestämt om för att reda ut saken. Helt orealistiska jämförelser om att ett NEJ ibland skulle betyda JA associerades med våldtäkter och annat som helt saknade koppling. Därför vill vi nu bena ut det här en gång för alla och ger er därför 10 kristallklara situationer för att ni ska förstå hur vi menade.

Och JA, det är fortfarande en humorartikel, skicka inga dödshot den här gången tack. Vår chefredaktör har för mycket att göra ändå.
10 situationer, 10 misstolkningar & 10 utredningar. Varsågoda.

1. Efter sex

Situation: Du har haft sex med din tjej (score, dude!). Efteråt lägger du dig bekvämt på rygg och blundar en stund. Du känner hur kroppen blir tyngre och tyngre. Kort sagt, du vill sova. Och du vill göra det nu.
Hon säger: ”Är du trött älskling?”
Du tror att hon menar: ”Det var verkligen en ordentlig insats du gjorde älskling. Lätt det bästa jag varit med om. Jag förstår om du är trött och vill sova nu, det är du värd.”
Hon menar egentligen: ”Tänk inte för ett ögonblick att du ska somna ifrån mig bara för att du själv råkar vara tillfredsställd. I så fall kan du lika gärna sova på soffan i natt, och resten av månaden.”

2. På restaurangen

Situation: Ni har ätit middag tillsammans ute på restaurang. Nu har notan kommit in, och dyrt blev det. Ni är väl mer eller mindre lika skyldiga. Att du tog ställets största biff och hon åt en liten sallad borde ändå jämnas ut av hennes dyra fruktdrinkar tillsammans med det dyra vinet. Själv nöjde du dig med två (eller var det fem?) öl. Frågan är, vem betalar?
Hon säger: ”Vi delar väl på det här?”
Du tror att hon menar: ”Jag är en modern kvinna som inte tycker att mannen har försörjningsansvar för sin kvinna. Jag vill betala halva. Det är faktiskt 2013 liksom.”
Hon menar egentligen: ”Tro inte för ett ögonblick att du kan köpa mig. Tro heller inte för ett ögonblick att du förbättrar dina odds för sex ikväll genom att INTE insistera på att få bjuda mig.”

3. Hos svärföräldrarna

Situation: När du skaffar dig en kvinna betyder det tyvärr inte att du bara får just en kvinna, du får också en hel familj på köpet. Du har inte valt dem, och de har inte valt dig. Du är redan på förhand ingen favorit direkt, då hennes pappa ”minsann vet vad du gör i sovrummet med hans dotter”. Det är dags för den första gemensamma middagen hemma hos hennes föräldrar.
Hon säger: ”Min pappa kan vara lite svår i början, men han brukar öppna sig när man väl lärt känna honom. ”
Du tror att hon menar: ”Den gamle gubben är lite grinig, men det går nog att lösa genom att du ler lite grann och drar en rolig ordvits. Pappa älskar ordvitsar.”
Hon menar egentligen: ”Pappa vet en del om dig, och tyvärr hatar han dig redan. Möjligen, möjligen skulle det kunna lösa sig om smörar ihjäl dig samt lovar att måla om sommarstugan i höst. Men räkna inte med att lyckas.”

4. Vid garderoben

Situation: Ni ska gå ut och göra ”något roligt” tillsammans. Här har du givetvis fått höra att ni bara sitter hemma, och det är hon trött på. Oavsett om det är middag med ett annat par (som du hatar), eller bara ska på bio så ska hon nu välja kläder. Här börjar problemen.  Hon vet såklart inte vad hon ska ha på sig. Du däremot valde t-shirt på 2 minuter, tog på jeansen och suckar nu irriterat sedan 30 minuter tillbaks. Givetvis är ni redan sena också.
Hon säger: ”Vilken ska jag ta, den, den eller den?”
Du tror att hon menar: ”Eftersom jag uppenbarligen inte kan bestämma mig så låter jag dig avgöra, så att vi blir klara och kan komma iväg någon gång.”
Hon menar egentligen: ”Jag har inget som helst förtroende för ditt omdöme, men försöker vinna lite tid. Skulle du välja någon av dem som jag egentligen inte tänkt mig, vilket du antagligen kommer att göra, så blir jag däremot sur.”

5. Hennes ex hör av sig

Situation: Förutsatt att du inte fiskade upp henne direkt från skolgården i mellanstadiet så finns det i regel en historik av andra män i bakgrunden. JA, det gör det. Inbilla dej inget annat. Nu har hon precis kommit tillbaka efter ett telefonsamtal som hon tog i andra rummet. Blicken är lite obekväm.
Hon säger: ”Det var mitt ex, Johan. Han har haft det lite svårt att släppa att det tog slut mellan oss så han ringer ibland. Men det är ingen fara.”
Du tror att hon menar: ”Mitt ex Johan vägrar inse att det är slut och försöker fortfarande övertala mig att komma tillbaka, men det är ingen fara. Jag tänker inte ligga med honom.”
Hon menar egentligen: ”Mitt ex Johan är en misstänkt fullblodspsykopat med klara stalkertendenser. Förmodligen ligger både du och jag illa till (mest du). Jag är livrädd, men jag vill inte oroa dig i onödan.”

6. Om hushållsarbete

Situation: Ni bor ihop. Det har sina fördelar, helt klart. Det har också sina nackdelar. Dina fotbollsplanscher på en svettig Martin Dahlin får inte hänga uppe och ditt Playstation 3 får inte stå framme när ni har gäster. ”Det ser så töntigt ut”. Att leva med en kvinna betyder också att man plötsligt måste tänka på det där med hemarbete. Städning osv alltså.
Hon säger: ”Det finns disk i maskinen och det är lite dammigt i hallen. Om du har tid och orkar efter jobbet får du gärna fixa det.”
Du tror att hon menar: ”Vi har några ganska oväsentliga saker som skulle kunna åtgärdas om du verkligen inte har något bättre för dig. Vill du hellre koppla av med tv-spel tillsammans med din sliskiga polare Jocke så kan vi ordna det en annan dag, eller så tar jag det när jag kommer hem.”
Hon menar egentligen: ”Eftersom jag gör allt i det här hushållet så är det minsann på tiden att du tar tag i något. Är inte detta fixat när jag kommer hem så är helvetet rena semesterparadiset gentemot vad du kommer möta när jag är tillbaka.”

7. När ni planerar semestern

Situation: Ni har blivit ett lite mer etablerat par, och som sådant så åker man ju också på semester ihop. I smyg sörjer du att det inte blir Magaluf med gamla handbollslaget i år igen, men tänker att det säkert går överleva i alla fall. Du tänker uteserveringar, vilt hotellsex och sånt där som du läst om i söndagsbilagorna på jobbet. Kroatien kan ju också vara trevligt? Eller Kreta? Eller?
Hon säger: ”Skulle du ha något emot att vi tar en vecka hos mina föräldrar på Öland? De skulle bli så väldigt glada då.”
Du tror att hon menar: ”Jag förstår om du inte vill sätta dig på ett utedass mitt i obygden under din surt förvärvade semester, men alternativet finns i alla fall och jag kan tänka mig det. Annars kan vi åka någon annanstans.”
Hon menar egentligen: ”Om du inte går med på att åka till Öland kommer inte bara jag, utan även mina föräldrar att hata dig. Vi kan absolut åka någon annanstans, men då kommer jag att sura mig igenom hela resan. Du väljer.”

8. I klädbutiken

Situation: Utan att gnälla (okej, lite har du nog gnällt) har du nu sprungit efter din kvinna i flera timmar på stan. Du är bärhjälpen. Det blir nämligen många påsar med inköpta kläder när flickvännen shoppar. Ändå har hon hittills konstigt nog inte hittat det hon egentligen sökte. Men så äntligen verkar hon tillslut ha hittat det hon letat efter. Det är något färgglatt som verkar rätt onödigt, eftersom hon säkert har minst fyra likadana saker i samma färger hemma. Men men.
Hon säger: ”OMG OMG OMG!!. Det här är klänningen jag drömt om hela livet! Jag skulle göra vad som helst för den, men den kostar alldeles för mycket… Jag har inte råd.”
Du tror att hon menar: ”Allt var helt i onödan. Men nu kan vi i alla fall gå hem.”
Hon menar egentligen: ”Om du ruinerar dig själv och köper den här åt mig kommer jag göra vad som helst för dig i flera dagar. Om du inte gör det kommer jag att sura över klänningen dubbelt så länge. Och ditt PS3 åker upp på vinden. För alltid.”

9. I provrummet

Situation: Som punkt 8, men nu har hon hittat något hon faktiskt har råd med. Medan hon tvingat på sig plagget i fråga (i en storlek XS trots att M hade varit mer passande) har dina tankar hunnit sväva iväg till något annat. (exempelvis den där exotiska skönheten som du skymtar i bås nummer 4), men nu har avgörandets stund infallit.
Hon säger: ”Ser jag tjock ut i den här?”
Du tror att hon menar: ”Framhäver den här min figur på bästa sätt, eller är den missvisande? Jag behöver din åsikt, det handlar trots allt om flera hundra kronor.”
Hon menar egentligen: ”Nu ska du ge mig bekräftelse på att jag minsann inte alls tappat formen, även om vågen visat några kilo mer på sistone. Alla andra svar än ”nej, absolut inte, du är skitsnygg” kommer att resultera i kastade saker och minst en veckas sexstrejk, kanske två.”

10. När hon gör slut

Situation: Jaha, då står du där igen då. Du borde förstås sett den här dagen komma, men valde att titta bort och fokusera energin och tankarna på att levla upp på Call of Duty istället. Med andra ord har du mest dig själv att skylla, men det är ju en klen tröst i den mest förnedrande av alla situationer: Hon tänker dumpa dig. Och hon tänker göra det nu.
Hon säger: ”Jag tycker verkligen om dig, och jag vill att det ska vara vi. Men just nu känns det inte helt bra och jag tror att jag behöver lite tid för mig själv.”
Du tror att hon menar: ”Vi tar en paus ett tag, alltså typ som att vara ihop, men du får ligga med andra. Sen blir vi ihop igen och lever lyckliga i alla våra dagar. Plus att du får lite extra tid för dina polare, det har du förtjänat älskling.”
Hon menar egentligen: ”Jag är så trött på att du alltid är så omogen och tråkig. Det är slut för alltid. Ring mig aldrig mer.”

13 KOMMENTARER

 1. Det här får dig bara att framstå som extremt oerfaren. Som om din bild av kvinnor kommer från filmer och din egen fantasi snarare än verkligheten.

 2. Av hur majoriteten av era artiklar är skrivna, så har jag svårt att förstå att det faktiskt måste vara en vuxen man som skrivit detta. Och vuxna människor som driver denna sidan. Precis som MB skriver, så verkar din bild av kvinnor vara hämtad direkt från de amerikanska dramakomediernas värld. Så mycket fördomar om kvinnor har jag nog aldrig stött på förrän jag kom in på denna sidan, som otroligt nog ska rikta sig till vuxna män. Det KAN ju inte finnas män med intelligens som läser detta och tycker att det är bra eller roliga tips som ges. Det är uteslutande vidriga fördomar om kvinnor som inte har någon som helst grund i verkligheten. Det är just pga att sådana som du låter dessa fördomar leva vidare, som bilden av kvinnor inte ändras. Har aldrig mött en kvinnlig individ som beter sig så korkat och ytligt som du precis beskrivit.

 3. ”Vad menar BAWS egentligen” del 1.

  1. killen vill få sin orgasmunder samlaget och sedan är det på tjejens ansvar att ta hand om sin egen orgasm, vilket givetvis inte skedde under samlaget som var fokuserat på mannens njutning.
  2. Tjejer är omoderna som inte ens kan dela nota med sin partner utan att känna sexuella krav.
  3. svärfar vill ha ensamrätt till sin dotters sexualitet och därför hatar givetvis killen svärföräldrarna.
  4. kvinnor kan ej ta enkla beslut och har dessutom ett helt irrationellt känslostyrt beteende.
  5. kvinnor ljuger om sina relationer till andra män.

  • Vad menar baws del 2: Normala killar gillar tjejer. Annat är alltså onormalt? What? Jag som trodde det var relativt normalt/accepterat att vara homosexuell. Önsketankar?

 4. Men för fan ni som klagar hela tiden, de ingen som tvingar er att läsa och ingen bryr sig om er jävla jämlikhet som ni försöker påtvinga andra. Håll er propaganda för er själva.

 5. Guld, tråkigt bara att feministmaffian hittat hit genom att länka din sida till tammefan alla feministsidor som finns :D

 6. Ursäkta men ”När du skaffar dig en kvinna”?? Det är människor, inget man går och köper någonstans.

  Also, hela ingressen är som en enda stor fest av sexism och kvinnohat. Att kommunicera och/eller bo ihop med en kvinna låter som det absolut jobbigaste och mest självuppoffrande en man kan göra. Men varför utsätta sig för detta elände då? Antar att det är fittan ni vill åt men vet ni vad? Det går att ha sex utan att vara misogyn eller homofobisk. Och om det är för svårt så finns onani som ett alternativ.

  Om nu kvinnor är så jävla komplicerade så kan väl alla män som tycker att detta är ett problem flytta ut på en mansseparatistisk ö och stanna där så slipper resten av samhället ert kvinnohat. Ni skulle säkert ha det jättetrevligt tillsammans, ni kan till exempel sitta och läsa artiklar på baws.se, tillsammans med dem som skriver texterna på sidan! De verkar ju ha det lite svårt när det gäller att inte vara patriarkala svin.

  Känner för övrigt att jag behöver förtydliga att jag, TROTS att jag är kvinna, faktiskt menar precis vad jag skriver just nu.

  • Eller så kan man som jag, se kvinnan man skaffat som en utbytbar accessoar/sexleksak helt enkelt.
   Passar det inte, ”good riddens”. Adjö och inte på återseende.

 7. Förkastligt…skulle säga det sämsta man läst…..men haha läst annat du skrivit. Helt sinnes….tror inte du haft en tjej i ditt liv.

 8. HAHAHAH så bra! detta stämmer och den kvinna som inte vill inse det blundar för sanningen ! Jag är själv kvinna och detta kunde inte stämma mer än vad det gör !

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.