philips

Philips Shaver Series 7000 är särskilt designade för känslig hud tack vare skyddande ringar med unik beläggning av mikropärlor som gör att rakapparaten glider mjukt över ansiktet. Tekniken är dermatologiskt testad och kliniskt bevisad att reducera hudirritation vid rakning.

Känslig hud reagerar med irritation och rodnad vid ansiktsrakning. Huden kan bli varm och brännande och röda prickar eller rakutslag och rakfinnar kan uppstå.

– En undersökning vi låtit göra visar att cirka sextio procent av männen har känslig hud som blir irriterad vid rakning. För en tredjedel upplevs problemet så allvarligt att det ger stort obehag och känns genant. Detta är ofta inget som diskuteras öppet utan männen försöker hitta sina egna lösningar på problemet, såsom att undvika daglig rakning vilket gör att det blir än värre när det är dags att raka sig igen, säger Alexandra Pierrou, Nordiskt Marknadsansvarig för Personal Care, Philips.

Philips nya rakapparater är specialdesignade för män med känslig hy. De skyddande ringarna runt skärelementen minimerar effektivt friktionen mot huden. Ringarna är gjorda av ett patenterat material med mikropärlor, och tekniken är dermatologiskt testad vid ett institut i Tyskland. Deltagarna hade olika etniskt ursprung med olika hud- och hårtyper och samtliga led av känslig hud. Hudspecialisten och professorn K.P Wilhelm undersökte deltagarna före och efter testet. Institutet proDERM kunde efter studien konstatera att Philips Shaver Series 7000 reducerar hudirritation vid rakning. (ProDERM, Insitute for Applied Dermatological Research, N=30, 2014.)

– Philips ringar har en unik beläggning bestående av tusentals pulveraktiga kulor, som ger en mjuk, friktionsfri yta. Därför glider rakapparaten smidigt över ansiktet och minskar irritation, samtidigt som huden blir len, säger Alexandra Pierrou.

Rakbladen följer hårstråna för en hudnära, skonsam rakning
Det specialutformade bladsystemet skyddar huden medan det skär extremt nära på långa, korta och platt liggande hårstrån. Spåren är konstruerade för att varje hårstrå ska läggas i optimalt snittläge, så att bladet skär försiktigt utan att rycka i hårstrået.

Det konturföljande rakhuvudet rör sig i fem olika riktningar för att enklare kunna följa varje del av ansiktet och halsen för en mer behaglig rakning. I och med att rakapparaten är flexibel och följer ansiktets konturer behöver man inte trycka rakhuvudet mot ansiktet i onödan eller gå över samma plats flera gånger, vilket skyddar huden mot irritation.

Speciell våt- och torrtätning bidrar till skonsam rakning    
Rakapparaten är vattentät vilket gör att man kan välja hur man vill raka sig. Antingen en snabb och behaglig torrakning eller en mer skonsam våtrakning i duschen eller med raklödder eller rakgel, vilket ytterligare bidrar till skonsam rakning.

Den nya 7000-serien finns tillgänglig hos Philips återförsäljare i Sverige och har det rekommenderade priset från 1 799 SEK

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.