data

Här om dagen på Adobe MAX presenterades HP ZBook x2, världens mest kraftfulla delbara PC.

HP ZBook x2 erbjuder en perfekt kombination av rörlighet och prestanda i en aluminiumgjutet magnesiumchassi och är utformad för att leverera det som konstnärer och designers behöver när de bland annat använder Adobe Creative Cloud, allt i ett bärbart format.

Med världens mest avancerade avtagbara PC-skärm med anti-glare och touch är det även möjligt för kreatörer och storytellers att arbeta i alla ljusförhållanden, något som ger dem möjligheten att skapa vart än inspirationen faller in.

unnamed

HPs mest mångsidiga delbara dator hittills, fungerar i fyra lägen: bärbar, fristående, dockad och som surfplatta. Den nya PC:n kommer även med:

  • En fantastisk 14-tums, 4K multi-touch display med, som option, HP DreamColor teknik med 10-bitars färgdjup och 1 miljard färger kalibrerad 100 procent mot Adobe RGB.
  • Upp till 4,2 GHz Intel Turbo Boost, 32 GB RAM över dubbla kanaler för bättre respons vid tyngre jobb såsom arbete med komplexa lager i Photoshop.
  • Datorns HP Z Turbo Drive lagring är upp till 6X snabbare än SATA SSD och upp till 21X snabbare än traditionell HDD-lagring.

– Med HP ZBook x2 kan kreatörer skapa var och när de vill med säkerheten i en kraftfull arbetsstation som alltid levererar. När vi skapade denna maskin ville vi ge förutsättningar för ändlös kreativitet och skapa ett verktyg som kan ta vision till verklighet. Med HP ZBook x2s otroliga prestanda och användarvänlighet finns det nu ett verktyg som verkligen kan utveckla den kreativa processen. Det gör det enklare än någonsin att faktiskt skapa, säger Stefan Jeleby, Produktchef Workstations, HP Sverige

Ett tips för att kunna köpa den här datorn är att besöka Casinostugan för att tjäna ihop pengarna.

HP ZBook x2 kommer att vara tillgänglig i slutet av december, rekommenderat utgångspris är från 16.990:-.

OM HP:
Hewlett-Packard, eller HP, är ett amerikanskt företag som numera huvudsakligen tillverkar persondatorer, skrivare, servrar, digitalkameror, handdatorer, miniräknare och tjänster.

I början av september 2001 meddelade företagets ledning att de genom ett aktieutbyte köpte företaget Compaq för ungefär 20 miljarder dollar. Därmed var ett av datorindustrins största uppköp ett faktum.

HP har vuxit genom egen tillväxt samt genom uppköp av Apollo Computer (1989), Convex Computer (1995), och Compaq (2002). Compaq hade i sin tur redan tidigare köpt upp Tandem Computers (1997) och Digital Equipment Corporation, DEC (1998). HP tog även över Compaqs roll som en av BMW Williams F1 Teams huvudsponsorer.

I november 2009 meddelade HP förvärvet av 3Com,[2] och den 28 april 2010 tillkännagav HP att man köper upp Palm för 1,2 miljarder dollar. Den 16 maj 2010, var förvärvet av Palm slutgiltigt.

2015 delades Hewlett-Packard upp i två företag. HP Inc, som bland annat saluför datorer och skrivare, listas fortfarande på New York-börsen som HPQ, medan Hewlett Packard Enterprises, som främst sysslar med servrar och nätverk, är listat som HPE.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.