1

Dagens rapstjärnor tjänar enorma summor pengar. Även om man ofta får höra om money, bitches och feta bilar i låtarna är det svårt att förstå exakt hur mycket pengar de faktiskt har. Baws har kollat upp de 5 rikaste hiphopstjärnorna, mest för att du ska bli avundsjuk och leta fram dina gamla baggy jeans.

50 cent – 741 miljoner
Debutalbumet ”Get rich or die tryin’” kom 2003 och sålde hela 872 000 kopior på fyra dagar. 50 cent sålde även företaget Vitamin Water som han investerat i till Coca Cola, för ett 9-siffrigt belopp. Lägg dessutom till tv-spel, filmroller, böcker och kläder så kanske uttalandet till Forbes 2008 blir sant snart: ”Det kommer ta mig tio år att bli miljardär”.

Bryan ”Birdman” Williams – 843 miljoner
Skaparen av skivbolaget Cash Money Records, tillsammans med brodern Ronald. Killen har en stor stjärna tatuerad över huvudet och vi misstänker smått storhetsvansinne. Lil´Wayne och Nicki Minaj hänger med Birdman, vilket förklarar en del av pengarna. Om han ligger med Nicki är oklart, men det hoppas vi. Hon är het.

Dr Dre – 1,75 miljarder
Västkustlegenden som inte gett ut ett eget album på 10 år. Däremot har han producerat flitigt och jobbar med artister som Snoop Dogg, 50 cent och Eminem, som alla har sina karriärer att tacka ”doktorn” för. 2011 sålde han 50 procent av sitt ägande i Beats Electronics, som tillverkar hörlurar, för 310 miljoner dollar. Hans kommande platta ”Detox” har tagit så lång tid att folk avfärdar att den någonsin kommer komma ut. Men om den gör det kommer han garanterat dra in ännu mer stålar. Hiphopens just nu mest efterlängtade släpp.

Jay-Z – 3,1 miljarder
Jay-Z är en slipad affärsman. Han sålde sitt klädesmärke Rocawear för 204 miljoner dollar 2007, och skrev året därpå en 150 miljoner dollar-deal med Live Nation. Jay äger basketlag, restauranger och modebutiker, och är förövrigt världens bästa rappare enligt många. Delar plånbok med Beyonce. Och säng.

P Diddy – 3,7 miljarder
Hiphop-entreprenörernas kung. Sean Combs, mer känd som P Diddy har släppt sex album, de flesta mindre bra. Men som entreprenör är han desto bättre. Grundade skivbolaget Bad Boy Entertainment och klädmärket Sean John. Utvecklar dessutom vodkamärket Ciroc vodka vilket kan vara värt hela 100 miljoner dollar för Diddy. Bevakar sin förstaplats från förra året som hiphop-världens rikaste. Diddy är kungen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.