SS_Stockholm_Web001

I förra veckan smygöppnade Suitsupply sin första svenska butik i Mood-gallerian i Stockholm. Den 890 kvm stora butiken är varumärkets största i Europa. Suitsupply, som satsar på prisvärda kostymer och skjortor, är världens snabbast växande herrmodevarumärke och Sverige blir alltså nästa satsning. Sedan tidigare har det holländska varumärket över 80 egna butiker världen över. I samband med butiksöppningen tog vi ett snack med Suitsupplys Creative Director, Nish de Gruiter.

Välkomna till Sverige! För dem som inte känner till er, vad är Suitsupply?

För oss är passform A och O. Vi brukar säga att det inte handlar om att passa in, utan om att hitta sin egen perfekta passform. Med det som motto försöker skapa energi och elegans i våra plagg. Med italienska tyger och europeiskt skrädderi fokuserar vi på att skapa kvalitetsplagg med oklanderlig passform. Det betyder att våra kunder kan visa sin personlighet genom vårt mode.

Suitsupply grundades i Amsterdam år 2000 och idag är vi ett globalt varumärke med över 100 butiker världen över. I alla butiker erbjuder vi fantastisk service och bland annat kan man måttbeställa kostymer tillsammans med våra skräddare. 

Vad tycker du om svenska mäns stil?

När det kommer till stil så ligger svenska män väldigt bra till. De förstår vikten av kvalitet och passform. Redan innan vi öppnade vår butik hade vi en stark kundbas i Sverige. Det tror vi beror på att svenskar gillar eleganta kläder men samtidigt vill uttrycka sin personlighet genom sin garderob. Vår estetik passar designkräsna svenskar och vi erbjuder bra kvalitet över en mängd produkter – vilket gör att många hittar plagg för alla dagar i veckan hos oss.

Hur tycker du att svenska män ska klä sig i sommar?

Sommaren innebär ju vanligtvis sol och värme men med Sveriges klimat brukar det även gå att hålla stilen med lätta plagg i flera lager. Vi har fler olika typer av lätta tyger som kan passa. Var inte rädd att köra en linneväst under en linnekavaj – supersnygg med en enkel t-shirt eller ’farfarströja’. För sommarens bröllop och fester hittar du såklart den perfekta kostymen hos oss!

SS_Stockholm_Web002

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.