CL-17.021.012

Idag presenterades den nya DS7 Crossback av DS Automobiles, den nya högteknologiska modellen som framöver komma leda, tala och sätta standarden för DS. Avtäckningen skedde i Paris och självklart var BAWS på plats för att bevittna det stora ögonblicket.

Den nya suven bär tydlig inspiration från Haute Couture-världen (borgar för konstskicklighet och exklusivitet) vars noggrannhet och sensualitet syns i allt material och i varje detalj.

DS7 Crossback kommer att finnas i fem inspirationer när det gäller materialval interiört som i sin tur ska möta förväntningar och motsvara olika kunders livsstilar och personligheter. Med det sagt skall DS börja erbjuda så mycket mer än bara bil. Så mycket mer än sina konkurrenter. En livsstilsbil skräddad för just din stil, LIKE A BAWS!

Bilen osar guld, kristaller, lyx och flärd men är samtidigt väldigt sofistikerad. Allt från disig och teknik till funktionalitet. Den är ordagrant packad med allt du kan tänka dig, från maxade säkerhetsfunktioner till ventilerade säten.

Det som utmärker den nya DS7:an

DS Lounge – Där bl.a. bilsätena är anpassade för maximal njutning likt en lounge, långa som korta färder. Varför inte unna dig en härlig massage t.ex.?

DS Pilot – Ett sensor & kamerasystem som effektivt jobbar i symbios med en dator där bilen i teorin konstant ligger ett steg före (5m). Den sköter bl.a. den aktiva fjädringen som anpassar sig beroende på vägens skick för att din bilfärd skall bli så bekväm som möjligt.

DS Driver Attention Monitoring, DS Night Vision samt DS Active Led Vision faller under DS Safety, här finns hur häftiga funktioner som helst.

DS Active Led Vision – utöver att strålkastarna följer rattrörelserna för att maximera belysning vid kurvor och korsningar för ökad säkerhet, så välkomnar led-lamporna dig på ett väldigt unikt sätt genom att vrida sig 180 grader i lila färg, måste upplevas!

DS Night Vision – ett säkerhetssystem som via infraröd teknik gör att bilen ”ser” vad som händer utanför strålkastarnas räckvidd vid körning under natten upp till 100m.

DS Driver Attention Monitoring – Finns även en motsatt infraröd teknik mot dig som kör bilen, som ser till att dina ögon är på vägen och inte chattar samtidigt eller somnar bort. Systemet varnar med vibrationer och röda ljus.

Fler finesser som finns är bl.a.
Parkeringshjälp i form av sensorer, kamera och automatisk parkeringsassistent.
Kollisionsvarnare, filhållarassistent och adaptiv farthållare som kan användas i hastigheterna mellan 30-180 km/tim. Den gör att suven tar följe på bilen framför, saktar ner när denne saktar ner och ökar när denne gör det.
…Och mycker mer!

Power Trains
DS7 crossback kommer att komma med fyra förbränningsmotorer (tre bensinare och en diesel) samt som plug-in hybrid (två elmotorer på 80 kW, 109 hk vardera). Den kommer även att finnas med manuell och automatväxellåda. Det är även premiär för den nya automatlådan, EAT8 med start/stop.

Enligt vår bedömning kommer DS7 Crossback att bli en tung konkurrent mot Audi Q3/Q5 och Volvo XC60.
Bilen lanseras i Sverige under årsskiftet 2017/2018.

LITE BILDER & VIDEOS FRÅN PLATS

DETALJBILDER

INTERIÖR

EXTERIÖR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.