final
Esporten är världens just nu snabbast växande sport. I år beräknas den nå en halv miljard tittare globalt, och prissummorna i sporten blir allt större. Ett av lagen som kämpar om vinsterna är The Final Tribe från Malmö, som har proffslag i alla de största spelen. Nu kan fans bli delägare i organisationen – vilket är första gången i världen för ett esportlag.

— Vi tycker detta är en riktigt grym och spännande ansats för att knyta upp engagerade fans och ägare till vårt företag. Man får en unik relation till de lag och spel man älskar, och dessutom får man chansen att följa med på en affärsresa in i vad som är samtidens snabbast växande kulturfenomen som kommer att ha en självklar plats i framtidens underhållning, säger Ludwig Sandgren, grundare av The Final Tribe.

I kampanjen på FundedByMe kan investerare välja hur många andelar de önskar köpa, som minst kostar en post femhundra kronor för femhundra aktier. Att öppna upp för fans att vara delägare är något helt nytt inom e-sportbranschen, och The Final Tribe hoppas att kapitalet de tar in ska ge dem möjlighet att utöka och utveckla organisationen ytterligare.

— Vi har precis påbörjat vår resa och med hjälp av kampanjen vill vi skapa förutsättningar för att kunna rekrytera lag och både hjälpa dem växa som profiler men likaså att fokusera på det viktigaste av allt; att vinna games. Det har varit ett riktigt fartfyllt första år med resor och tävlingar världen över, och nu när vi har ännu fler lag kommer det vara ännu mer spännande historier att följa. Det ska bli riktigt spännande att se vilket lag som blir det första att plocka hem ett guld, säger Ludwig Sandgren.

För The Final Tribe handlar resan mot världstoppen inte bara om att spendera många timmar framför datorskärmen. De har profilerat sig som en lag med helhetstänk, där fokus inte bara ligger på spelandet utan även på hård fysisk träning och en strikt kosthållning. Hälsoprofilen gör dem närmast unika inom esporten, och lagets grundare Ludwig Sandgren tror att det är ett vinnande koncept.

The Final Tribe är en svensk esportklubb i världsklass som är på väg mot toppen inom världens fyra största e-sporter; Dota 2, CS:GO, League of Legends och Hearthstone. Under sitt första år har de blivit kända i Sverige och världen, då de arbetar med ett professionellt och sofistikerat sätt med träning och fysisk hälsa i fokus.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.