US President Barack Obama awards the 201

Hur går det för er? Har ni börjat investera i aktier än?

Warren Buffett, även kallad ”Oracle of Omaha”, är en världskänd miljardär som gjort sig förmögen på aktier. Idag avslöjar Baws aktiekungens bästa tips!

De bästa råden för att lyckas är att undvika att misslyckas. Ganska logiskt va? Men hur gör man då för att inte misslyckas? Baws låter 83-åriga Buffett besvara den frågan.

Det finns tre saker som investerare ofta faller på, och som bör undvikas:

1. Att försöka att tajma marknaden. ”Folk tror ofta att de kan förutspå korta svängningar på aktiemarknaden. Investerare ska akta sig för att lyssna på andra som tror att de kan tajma marknaden”, menar Buffett.
(Oroa er inte, undantag finns alltid och Baws är ett sådant. Så fortsätt läsa och ta del av våra tips och råd!)

2. Att försöka efterlikna högfrekventa handlare.” Att hänga kvar länge i aktier är en bättre strategi än att vända aktier som en snabbmatskock vänder pannkakor. Är du för aktiv förlorar du”, fortsätter han.

3. Att betala för mycket i avgifter och andra kostnader. ”Det finns ingen anledning att betala dyra förvaltningsavgifter för fonder när det finns indexfonder med låga kostnader att följa”, säger han.

Med detta sagt avvaktar vi med nya investeringar denna vecka och förhoppningsvis är vi lika förmögna som Buffett, efter att ha tagit åt oss av hans tips.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.