500

Ny vecka – nya affärer. Precis som i förra veckan delar vi med oss av våra bästa tips. Så läs och fortsätt investera!

Denna vecka börjar vi med att varna för ett bolag som vi tycker att ni inte (!) bör investera i. Vi pratar om Nederman – ett företag som är världsledande inom rengöring av arbetsmiljöer inom verkstadsindustrin. Sedan 2007 har aktiekursen fördubblats och resultatutvecklingen har ökat med 60 %. I hopp om tillväxt efter nya placeringar ibland annat Kina, ser vi att detta inget gett önskat resultat än. Målen som bolaget satt är väldigt höga och dessa är enligt oss svåra att uppnå. Därför rekommenderas Baws att ni säljer, eller inte investerar i Nedermans aktier.

Svenska succébolaget Axis är verksamma inom nätverksvideomarknaden, där de erbjuder nätverksbaserade videlösningar av hög kvalité till sina kunder. Jämfört med det tredje kvartalet ifjol, har Axis i år växt med 23 %. Det utomordentliga resultatet i rapporten som presenterades tros öka ännu mer på grund av bolagets enorma kombination av snabb tillväxt och hög lönsamhet. På grund av att Axis är ett av de högst värderade företagen i branschen är risken något högre än hos konkurrenterna men detta ska tas med en nya salt så därför är den klockrena statusen: KÖP!

Företaget Eniro, som alla känner till behöver inte någon närmare presentation. Bolaget nådde ifjol botten och de aktieägare som varit med länge har nått stora orealiserade förluster. Dock kan vi glädjas åt bolagets stora dubbel-botten formation. Optimismen är tillbaka och med en stigande trend väntar ljusare tider. Den positiva volymutvecklingen i kombination med flertalet insiderköp får oss att med en ödmjuk röst säga: KÖP.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.