flag-of-sweden-POSTER-1

”Vad är Sverige? Vi är erkända. Accepterade och deklarerade av andra stater och länder som en nation. Omvärlden är lika delaktiga i skapandet och existensen av Sverige som vi själva är. Men det handlar inte om våra gränser.

Sverige har ändrat form många gånger. Blivit större och mindre. Lagar, kultur och traditioner spelar inte heller någon större roll i definitionen av ett land. De förändras och utvecklas över tid. Sverige finns därför att vi finns. Vi som lever här. ALLA vi som lever här. Vi är Sverige. En process i ständig förändring. Vi är rörelse. Vi är falukorv och falafel. Vi är allt som vi varit, men också allt vi vill bli. Sverige är vad vi väljer att det skall vara.” Andreas Ahlqvist

Andreas Ahlqvist mötte först högernationalismen när han studerade i Danmark och Holland, men starkast vid ett art recidency i Budapest, något som lade grunden till projektet Flags of Sweden.
En unik poster med tydligt budskap. Tillsammans är vi en enhet, alla vi som lever här.

– Det är när jag på
nära håll sett vilket inflytande högernationalismen har fått, där förtryck, förföljelse och diskriminering av de svaga och minoriteter hör till vardagen, som det blivit omöjligt att inte agera. Eftersom jag använder grafisk kommunikation som verktyg i mitt skapande, blev resultatet den här postern. Postern är med andra ord en reaktion emot dagens högernationalism, vilken helt går emot den ideologin som jag själv tror på, nämligen att alla människor är lika mycket värda.

Projektet är än så länge relativt litet. Postern återfinns på ett antal skolor och andra institutioner runt om i landet, allt från universitet till lågstadieskolor.

– Min ambition är att få besöka än fler skolor eftersom jag tror det är viktigt att diskutera detta ämne redan under ett tidigt stadium i livet. Som kreatör har jag verkligen lärt mig att lyssna på barn, dem ställer ofta intressanta frågor och kommer allt som oftast upp med de mest fantastiska lösningarna. ”Wisdom begins in wonder” (Socrates) inte i att låta andra säga till dig vad som är rätt och fel.
Därför hoppas jag att postern ställer frågor som väcker nyfikenhet hos barn.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Genom att köpa en poster hjälper man också människor på flykt. Vinsten vid försäljningen går oavkortat till Röda Korsets arbete med flyktingar.

– Jag arbetar med grafisk form och Flags of Sweden är mitt bidrag, om jag dessutom kan hjälpa andra att göra något gott genom att köpa en poster är jag glad att jag lyckats dra ett strå till stacken.

Du kan köpa postern genom att klicka här

flagsofswedenhanging

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.